DESECRESY: “The Mortal Horizon”

Οι Desecresy μας έρχονται από την Φινλανδία και παρότι εδώ έχουμε το 5ο άλμπουμ τους είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή μαζί τους αλλά και το πρώτο άλμπουμ τους σαν one man band μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή τους.

Ο εναπομείναντας Tommi Gronqvist, ο οποίος μέχρι τώρα έπαιζε όλα τα όργανα και πλέον ανέλαβε και τα φωνητικά, έχει μοναδική αποστολή του το death metal, και συγκεκριμένα την βαριά και ασήκωτη σχολή των σερνάμενων τεθωρακισμένων riff των Bolt Thrower, Asphyx και Slugathor  (που είναι και η παλιά μπάντα τουTommi), και μέχρι το πρώτο κομμάτι μας τα λέει μια χαρά.

Δυστυχώς από το δεύτερο κομμάτι και μετά η φάση κάπως διαλύεται σε πολλά επίπεδα τα οποία όμως έχουν κοινή ρίζα. Ο Tommi είναι πολύ καλός κιθαρίστας και riffογράφος ΑΛΛΑ δεν είναι μπάντα από μόνος του και δεν ξέρει να δένει τα riff του με τα υπόλοιπα όργανα. Το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν demo κιθαρίστα που έγραψε πρόχειρα για να ακούσουν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ και να δουλέψουν τα κομμάτια αλλά έμεινε εκεί.

Γενικά έχω μια συμπάθεια στα σχήματα ενός και δύο ατόμων και πιστεύω πως κάποιοι μουσικοί δουλεύουν καλύτερα σε απομόνωση αλλά εδώ έχουμε μια εξαίρεση, οι Desecresy είναι σχήμα με προοπτικές αλλά χρειάζονται επειγόντως πλήρες line-up, ή τουλάχιστον κανονικό ντράμερ για αρχή. Ελπίζω σε κάτι καλύτερο από αυτούς στο μέλλον αλλά για την ώρα δεν με κερδίσανε. 

501

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.