NOMAD SON: “The Eternal Return”

Πολύ καλό Doom metal από τους Μαλτέζους Nomad Son. Κι όταν λέμε Doom, μη νομίσει κανείς ότι είναι απλά άλλο ένα αργόσυρτο και σκοτεινό συγκρότημα. Η μπάντα έχει την ικανότητα να μας αφυπνίσει και το κάνει με κομμάτια όπως το “Guilty as Sin”, το οποίο έχει τη ταχύτητα για γρήγορο headbanging!

Παρόλα αυτά το άλμπουμ ξεκινά δυναμικά, με έξυπνα θέματα και refrain (TheVigil”, “SigmaDraconis), μα στη συνέχεια κόβει ρυθμούς και γίνεται ατόφιο doom, αν και όπως αναφέραμε παραπάνω, δε σε κρατάει ποτέ “κοιμισμένο”! Το 11λεπτο(!) “Winds of Golgotha” για παράδειγμα, αν το βάλεις να παίξει από τη μέση και μετά, ίσως να μη καταλάβεις πως το συγκρότημα νταραβερίζεται με το doom! Βέβαια, υπήρξαν στιγμές που τρόμαξα, μιας και υπήρξαν επικίνδυνα σημεία.. πλήξης, αλλά την ώρα που άρχιζα να χασμουριέμαι, το έσωζαν!

Η φωνή του τραγουδιστή, Jordan Cutajar, είναι το απόλυτο συστατικό για το αποτέλεσμα που ονομάζεται TheEternalReturn και η ευφυέστατη προσθήκη πλήκτρων, μαλακώνει τον ήχο και του προσδίδει περισσότερη ατμόσφαιρα! Έχω τη γνώμη πως οι λάτρεις του είδους, θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα!

Μιχάλης Κανακουσάκης

442