ULVEDHARR: “Total War”

Μέσα σε μια πενταετία, οι εξ Ulvedharr έχουν δώσει τα πρώτα διαπιστευτήριά τους, σε ό,τι αφορά το μουσικό ποιόν τους και τώρα με το “Total War”, θαρρώ πως είναι έτοιμοι να πλεύσουν σε μεγαλύτερους ωκεανούς.

Με μια εσάνς από Amon Amarth κι έφεση στο thrashάτο death, οι εν δυνάμει Vikings από την Ιταλία σε αρπάζουν με το τρίτο τους full length και δηλώνουν παρών σε μια σκηνή που στιλιστικά θριαμβεύει, αλλά συνθετικά ενίοτε χωλαίνει. Ευτυχώς, στην περίπτωση των Ulvedharr, δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει το υλικό τους, μιας και το “Total War” φροντίζει να αποφύγει τη δήθεν επικούρα, επικεντρώνοντας περισσότερο στο “ξύλο”, έτσι όπως οφείλει να αποδοθεί από μια μπάντα που σέβεται τις death και thrash επιρροές του.

Ίσως κάποια τραγούδια να λειτουργούσαν καλύτερα άπαξ και είχαν μικρότερη διάρκεια, αλλά αυτό μάλλον είναι λεπτομέρεια σε μια άκρως καταιγιστική δουλειά, η οποία δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα, πέραν του intro και του outro!

Τσέκαρε τα “Wolves”, “Inquisition”, “Wrath of Brenn”, “Krigaren”, “The Dark Age” και το ομώνυμο και θα καταλάβεις πως οι Ulvedharr θα σε απασχολήσουν πολύ ευχάριστα, μιας και είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από άλλους που υπηρετούν το ευρύτερο death-o-viking metal είδος.

Το “Total War” είναι ένα ατελείωτο moshpit, το οποίο σε περιμένει να μπεις. Βγάλε μπλούζα και δώσε του μια ευκαιρία…

483

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.