WARSHIP: “The Second Wave”

Οι Warship ναυμαχούν στο ελληνικό Heavy Metal σανίδι από το 2003 και τώρα ήρθε η ώρα να οπλίσουν και να εκτοξεύσουν τα πυρά του δεύτερου δίσκου τους, “The Second Wave”.

Με οδηγούς μπάντες -μεγαθήρια των ’80s όπως οι AC/DC, οι Accept, οι Motorhead, οι Thunder Rider και οι Judas Priest, οι Warship μας προσφέρουν ένα κράμα από καθαρό Heavy Metal με βρώμικο ήχο, occult φωνητικά και παλιομοδίτικο ύφος.

Το album απαρτίζεται από 7 τραγούδια (συν ένα ορχηστρικό κομμάτι) και διαθέτει τον προαναφερθέντα βρώμικο ήχο, ο οποίος όμως φαλτσάρει σε αρκετά σημεία, ενώ η παραγωγή του ακούγεται σαν homemade. Στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον, ο ήχος είναι flat, χωρίς βάθος και χωρίς όγκο.

Οι συνθέσεις, αντιπροσωπεύουν μεν το oldschool Heavy Metal, όμως κάθε σύνθεση, μου ακούστηκε ίδια με τις υπόλοιπες. Καμία διαφορά μεταξύ τους, με το σύνολο να βγαίνει κάπως μονότονο, πιάνοντας ένα tempo και μια συγχορδία και καβάλα πάμε πάνω στ’ άλογο…

Ξεχωρίζει σίγουρα το κλείσιμο του δίσκου με το ορχηστρικό “We’ll Meet In Hell” στο οποίο καταλαβαίνεις τι εστί Heavy Metal με epic πινελιές, κάτι που λέει πολλά για το υπόλοιπο υλικό…

Μια μέτρια δουλειά από τους Warship που δύσκολα θα απασχολήσει το μέσο ακροατή.

483

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.