VALET PARN

Οι ValetParn αναμφισβήτητα θα συζητηθούν, θα ακουστούν και τέλος πάντων θα απασχολήσουν αρκετό κόσμο. Ήδη η παρθενική τους δουλειά, Riddle Figure, έχει αποσπάσει πάρα πολύ καλές κριτικές, ενώ και οι ίδιες οι επαγγελματικές κινήσεις της μπάντας, μόνο θετικά σχόλια μπορούν να λάβουν. Σα δαιμόνιος ρεπόρτερ λοιπόν, αποφάσισα να μιλήσω με το Γιώργο Εμμανουήλ (κιθάρα), λίγο πριν ετοιμάσει βαλίτσες για το εξωτερικό, με σκοπό να τον κάνω να αποκαλύψει τα μυστικά του σχήματος… και αυτό που κατάλαβα λοιπόν είναι πως πίσω από τις αφοπλιστικές συνθέσεις και την παραδειγματική παραγωγή, κρύβεται (έμμεσα τέλος πάντων)… η Τζούλια!

Καλησπέρα Γιώργο… Σύστησέ μας τους Valet Parn!
Γεια σου Στέφανε! Λοιπόν, η μπάντα ιδρύθηκε το 2006 από εμένα στις κιθάρες και τον Στάθη Πακαταρίδη στο μπάσο. Στην συνέχεια έως και το 2009 στη μπάντα ήρθαν ο Σταύρος Βενάρδος στα φωνητικά, στις

Valet-Parn01

κιθάρες ο Δημήτρης Χαροκόπος και στα τύμπανα ο Γιώργος Καναβάρης. Το 2010 ηχογραφήσαμε το ντεμπούτο album της μπάντας “Riddle Figure” στα Devasoundz Studios. Η μίξη και mastering του ήχου ολοκληρώθηκαν στα Fredman Studios (σ.σ. At the Gates, In Flames, Opeth). Η επίσημη κυκλοφορία του δίσκου έγινε τον Ιανουάριο του 2011 με διανομή στην Ελλάδα από τη Soundforge αλλά και στο εξωτερικό μέσω των CD baby, iTunes, Valet Parn store και διάφορα άλλων.

Τι ακριβώς σημαίνει Valet Parn;
Είναι δύο λέξεις οι οποίες ήταν προτεινόμενες για την ονομασία της μπάντας από εμένα και το Στάθη. Δεν σημαίνουν ακριβώς κάτι, απλά ο συνδυασμός και των δυο μας άρεσε ηχητικά, αλλά και οπτικά οπότε τις κρατήσαμε και συνεχίσαμε με αυτές. Η λέξη “Valet” σήμαινε με την παλαιά της έννοια, “είλωτας” και η λέξη “Parn” προέρχεται από την anime τριλογία “Lodoss Of War”, με την οποία είχα εθιστεί για ένα διάστημα!

Valet-ParnΈνα από τα μεγαλύτερα ατού του “Riddle Figure”, πέρα από τις συνθέσεις του, είναι η παραγωγή του…
Όντως ο τελικός ήχος του άλμπουμ είναι αρκετά προσεγμένος. Δουλέψαμε αρκετά στις ηχογραφήσεις με τις πηγές του ήχου μας όπως εξίσου και στη μίξη και το τελικό master του δίσκου διότι θέλαμε να αποτυπώσουμε τη μουσική μας όσο δυνατόν πιο “massive” και καθαρά γινόταν. Βέβαια βοήθησε πολύ το ότι η μίξη και το master έγιναν από τον ειδήμονα Fredrick Nordstrom στα Fredman Studios, καθώς είναι από τους πλέον έμπειρους μηχανικούς ήχου που υπάρχουν στο metal.

Επίσης μου αρέσει η φρέσκια και μοντέρνα προσέγγιση που έχετε… ασυνήθιστο για Ελλάδα, δε νομίζεις;
Πάνω σε αυτό πιστεύω πως σιγά σιγά η Ελλάδα έχει ξυπνήσει, από ‘σο γνωρίζω, στον χώρο του metal. Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν γίνει πολύ αξιόλογες προσπάθειες από νέες ελληνικές μπάντες που συνεργάστηκαν με μεγάλα στούντιο του εξωτερικού ώστε να αποκτήσουν μοντέρνο ,καθαρό και δυνατό ήχο στην παραγωγή τους όπως οι Descending, Karma Violens, W.E.B., Psycho Choke και σίγουρα έχω ξεχάσει κάποιους. Sorry!

Ο βασικός συνθέτης της μπάντας είσαι εσύ;
Ναι, μαζί με τον Στάθη, με τον οποίο συνθέσαμε ολόκληρο το άλμπουμ. Πλέον όμως, στην σύνθεση του νέου υλικού, μετέχει ενεργά και ο Δημήτρης (σ.σ. κιθάρες).

Τους στίχους να φανταστώ, τους έχει αναλάβει ο Σταύρος;
Ακριβώς, είναι ένα κομμάτι που θελήσαμε σε αυτό τον δίσκο να το αναλάβει αποκλειστικά εκείνος όπως και έγινε.

Οι επιρροές σας ποιες θα έλεγες ότι είναι;
Οι επιρροές αυτού του άλμπουμ πηγάζουν από κλασσικές metal και rock μπάντες όπως Metallica, Black Sabbath, Iron Maiden αλλά και από κάποιες καινούργιες μεν αλλά με ταυτότητα, όπως In Flames, At the Gates και άλλες με προσανατολισμό στον σουηδικό ήχο.

Οκ, αυτήν την περίοδο τι έχεις στο cd player σου;

Valet-Parn


Το διάστημα αυτό τυχαίνει να ακούω τελείως διαφορετικά συγκροτήματα όπως Deftones, Mastodon, Dub Trio, Pentagram, Tool, Celtic Frost, Explosions in the Sky, Machine Head. Περίπου αυτά είναι με κάποιες ακόμα προσθήκες.

Το νέο dvd της Τζούλιας το είδες;
Και τα 3…(γέλια)! Τώρα περιμένουμε το 4ο να το δούμε στο στούντιο μετά από κάποια πρόβα!

Έτσι, για την έμπνευση… Λοιπόν, πάμε πίσω στο δίσκο! Το album αν δεν κάνω λάθος βγήκε από εσάς… Πως και αποφασίσατε κάτι τέτοιο;
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες! Η απόφαση μας να το κυκλοφορήσουμε χωρίς δισκογραφική εταιρία προέκυψε διότι όσες εταιρίες ενδιαφέρθηκαν να βγάλουν το δίσκο δεν κάλυπταν τις ανάγκες μας. Έτσι αποφασίσαμε να τον αυτοχρηματοδοτήσουμε, αναλαμβάνοντας παράλληλα όλη την promotional καμπάνια καθώς και όλα τα υπόλοιπα. Σήμερα οι “σοβαρές” εταιρίες όπως λέμε δεν διατίθενται να επενδύσουν ούτε χρόνο ούτε χρήματα σε ένα καινούριο group καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο το αν θα αποκτήσει την αναμενόμενη ανταπόκριση, με λίγα λόγια οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες χρειάζονται έτοιμα group που θα έχουν ήδη τον κόσμο τους. Αυτό που πιστεύω βέβαια είναι πως το λογότυπο ενός label πάνω στον δίσκο δεν κάνει την μπάντα, χωρίς αυτό να αναιρεί πως υπάρχουν πολύ αξιόλογα νέα σχήματα που έχουν υπογράψει.

Στο εξωτερικό τι κριτικές έχετε λάβει; Υπάρχουν ήδη προτάσεις για συνεργασίες;
Μέχρι στιγμής οι κριτικές έχουν πάει αρκετά καλά. Τα σχόλια είναι ικανοποιητικά και μας δίνουν μια μικρή ώθηση απ την πλευρά τους ώστε να δουλέψουμε πιο σκληρά για την μπάντα! Όσον αφορά τις συνεργασίες, υπάρχουν συζητήσεις στο τραπέζι χωρίς να έχουμε κάτι σίγουρο για το μέλλον… Όπως λέμε, θα δείξει!

Γιατί ρε συ έχει τέτοια διάρκεια; Λίγα δεν είναι τα 30κάτι λεπτά;
Όντως είναι λίγα. Έχει σχολιαστεί αρκετά αυτό και δυστυχώς είναι τα βασικότερο μειονέκτημα μας. Το θέμα είναι πως δεν θέλουμε σε καμία κυκλοφορία μας να έχουμε τα λεγόμενα filler τραγούδια, έτσι και σ αυτό επιλέξαμε να μπουν οι πιο δυνατές μας συνθέσεις μας ώστε να μην δημιουργήσουμε ένα άλμπουμ που τα πρώτα 5 ή 6 τραγούδια θα είναι καλά και κάπου στο τέλος θα είναι 2-3 αδιάφορα χωμένα ίσα ίσα για να γεμίζουν τον χρόνο του δίσκου.

Valet-Parn01

Τι σχέδια υπάρχουν για την προώθηση του Riddle Figure;
Ξεκινάμε την προώθηση του άλμπουμ από το εξωτερικό και στην πορεία θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Πρώτη στάση μας θα είναι το Βέλγιο, στο Durbuy Rock Festival με τους The Haunted, Tryptikon, Leaves Eyes, Korpiklaani και πολλούς άλλου και αμέσως μετά θα ακολουθήσουμε τους Septic Flesh στη Γαλλική περιοδεία τους για περίπου δυο εβδομάδες. Από κει και πέρα θα προχωρήσουμε σίγουρα και σε κάποια live στην Ελλάδα.

Θέλεις κάτι να προσθέσεις για το τέλος;
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την υποστήριξη! Διασκέδασα αρκετά με αυτή τη συνέντευξη! Καλή συνέχεια!

256

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.