PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS: “Live At Solothurn” EP

Οκ, είναι o κιθαρίστας που συνόδευσε τον Lemmy Kilmister για 30+ χρόνια στους Motorhead. Κι όχι μόνο.

Έχοντας συνυπογράψει πολλές από τις θρυλικές συνθέσεις των θεών του heavy rock ‘n’ roll από το “Orgasmatron” του 1986, ο Phil Campbell έχει εξασφαλίσει τη θέση του ονόματός του στις λαμπρότερες σελίδες αυτής της μουσικής. Κι από τη στιγμή που η μπαντάρα έπαυσε με την αναχώρηση του ηγέτη, ο μουσικός αυτός φόρμαρε τους Phil Campbell And The Bastard Sons, μια μπάντα η οποία είναι οικογενειακή υπόθεση, μιας και σ’ αυτή συμμετέχουν οι ίδιοι του οι γιοί (!) Todd (κιθάρες), Dane (drums) και Tyla (bass), με την προσθήκη του Neil Starr πίσω από το μικρόφωνο.

Το πρώτο δείγμα γραφής του νεοσύστατου αυτού σχήματος κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς με τη μορφή του φερώνυμου EP τους, με πέντε κομμάτια που κινούνταν στα πλαίσια του φουριόζικου rock ‘n’ roll (η πλέον αναμενόμενη στιλιστική κατεύθυνση, σωστά;). Ο Campbell βγήκε στο δρόμο ξανά παρουσιάζοντας το υλικό του σε διάφορα events και ένα από αυτά, ηχογραφήθηκε έτσι ώστε να κυκλοφορήσει σαν επίσημη δουλειά. Και αυτό είναι το “Live At Solothurn”. Ένα ακόμη EP που παρουσιάζει το σχήμα στο σανίδι.

Το “Live At Solothurn” απαρτίζεται από έξι κομμάτια, τρία από το debut EP (τα “Big Mouth”, “Spiders” και “Take Aim”), δυο διασκευές στους Motorhead (“Nothing Up My Sleeve”, “R.A.M.O.N.E.S.”) και μια διασκευή στο “Sweet Leaf” των Black Sabbath.

Ο ήχος είναι αρκετά καλός για live ηχογράφηση, ο Phil και τα τσογλάνια του εμφανώς το γλεντάνε, ο Starr είναι πολύ καλός performer με καλή, καθαρά hard rock φωνή, ο κόσμος σφυρά, ουρλιάζει και χειροκροτά επικροτώντας την προσπάθεια του μεγάλου αυτού κιθαρίστα και το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό μεν σε διάρκεια, απολαυστικό δε show που δεν θεωρώ ότι θα δυσαρεστήσει κάποιον ακροατή.

Όχι απαραίτητη κυκλοφορία φυσικά (αν και θα έλεγα ότι μόλις μετά από ένα 5-tracked EP, η διάθεση ενός live album είναι και λίγο παράτολμη κίνηση), από την άλλη ένα πολύ ευχάριστο διαλειμματάκι. Τώρα με τις ζέστες, ό,τι πρέπει για κατάλληλες μπυρορέουσες διαθέσεις. Και ένα μεγάλο μπράβο για τον Phil που δείχνει να βαστά ακόμη η περδικούλα του. Long live τεράστιε!

https://www.facebook.com/PhilCampbellATBS/

487

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.