VEINS: “Innocence”

Να και κάτι που έρχεται από τη μπότα και δεν ανήκει στο χώρο του prog / power (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Lord up there). Πρόκειται για τους Veins από τη Ρώμη, μια τετραμελή modern metal μπάντα οι οποίοι κυκλοφορούν το debut album τους “Innocence”.

Οι Veins ανήκουν κατά βάση στο new school death metal που ακμάζει κυρίως στις U.S.A. (ως βάση καταγωγής), με αρκετές επιρροές από Fear Factory, Tool, Slipknot αλλά και Messuggah, δηλαδή πολύ τεχνικό death metal, εκτελεστικά βιρτουοζικό, με αμβλυμμένο ήχο που παραπέμπει σε dance floor αισθητικές.

Industrial looped riffing κατά βάση από τους κιθαρίστες Lorenzo Natale και Francesco De Canio (ο οποίος διαθέτει αρκετά καλή φωνή, όχι την πιο βορβορώδη που θα περίμενε κανείς αλλά επαρκώς σκληρή που την αναμειγνύει με fuzz και διάσπαρτα black metal ουρλιαχτά, ταιριαστός για το μουσικό background) και ακριβέστατο drumming από τον Riccardo Piazza, σε ρυθμούς που κινούνται κυρίως σε μεσαίες προς αργές ταχύτητες.

Εξαιρετικό το “Dying”, πολύ καλά τα “Part I”, “Reflections” και “Bullet in the Head” που φέρνουν στους Fear Factory riffολογικώς, ωραίες μπασογραμμές από τον Fabio Romano (εξαιρετικός) στο “Dawn” που coreίζει κατά το δοκούν, το κάργα doom “Part II” που φέρνει κατ’ ευθείαν στο νου τους Candlemass στο πιο prog τους καθώς και το “Time doesn’t Exist” που κλείνει το “Innocence” με ένα μελωδικό τρόπο που δείχνει άλλη μια ξεχωριστή συνθετική πτυχή αυτού του σχήματος. Ο ήχος σηκώνει βελτιώσεις (επί παραδείγματι οι κιθάρες στα solos αλλάζουν ηχητική στάθμη βγαίνοντας πιο μπροστά σε στιγμές από τα άλλα όργανα) αν και δεν ενοχλεί σε καμία στιγμή το αυτί.

Σαν παρθενική κυκλοφορία, οι Veins παρουσιάζουν αξιόλογο υλικό, δεν είναι κάτι αριστουργηματικό μεν αλλά ακούγεται ευχάριστα, είναι καλοπαιγμένο και αν σου αρέσουν οι “έξυπνες”, intellectual φόρμες στο σύγχρονο metal σου, θα τους συμπαθήσεις. Ενδιαφέρον album, με ιδιαίτερο, σχετικά αυθεντικό στυλ από τους ιταλούς. Ρίξτε τις αυτιές σας.

https://www.facebook.com/veins666/

823

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.