MISS MAY I: “Shadows Inside”

Ας ξεκινήσουμε από το ότι οι τύποι αυτοί υπάρχουν 10 χρόνια κι έχουν βγάλει 6 full length, έχουν παίξει 3-4 Warped Tour, κι έχουν σαπορτάρει ονόματα όπως Avenged Sevenfold, Parkway Drive και Korn, άρα κάτι καλό θα παίζει.

Ακούγοντας το album, η υποψία επιβεβαιώνεται. Μπορεί να φταίει που ο δίσκος ανοίγει με το title track, “Shadows Inside” και σε προδιαθέτει (πολύ) θετικά. Για τα υπόλοιπα 34 περίπου λεπτά, τα επιθετικά riff σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά “βρώμικα” φωνητικά του frontman, Levi Benton, δένουν πολύ καλά με τα καθαρά του μπασίστα, Ryan Neff. Added bonus, το ότι τα βγάζουν αντίστοιχα καλά και στα live τους.

Προσπαθώντας να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου κομμάτια, θα έλεγα άχαστα τα “Shadows Inside”, “My Destruction”, “Casualties”, “Swallow Your Teeth” και” Lost in the Grey”, αλλά θεωρώ όλο το album άξιο προσοχής.

Αν και οι Miss May I βρίσκονται στην κατηγορία του metalcore, ο ήχος τους μεταλίζει/ θρασίζει/ χαρντροκίζει λίγο παραπάνω, φέρνοντάς τους ίσως πιο κοντά στα γούστα των οπαδών του πιο κλασικού metal. Σχεδόν μπορείς και να τους χρησιμοποιήσεις για να σταματήσουν να σε λένε core φλώρο οι φίλοι σου.

Με λίγα λόγια, πάτα τους ένα save στο spotify και δε θα το μετανιώσεις.

474