TERRA INCΩGNITA: “Sign With Blood” EP

Οι αθηναίοι Terra Incωgnita επιστρέφουν αρκετό καιρό μετά το αρκετά καλό και αυτοχρηματοδοτούμενο debut τους “Barren Land” με το 4track EP – προπομπό μιας νέας full length δουλειάς που θα ακολουθήσει, “Sign With Blood”.

Η μουσική των Terra Incωgnita ανήκει καθαρά στο χώρο του επικού, αγνού classic heavy metal με αρκετές power προεκτάσεις, κυρίως αμερικανικής κοπής, θυμίζοντας πολλά δοξασμένα ονόματα του παρελθόντος όπως Iron Maiden (φυσικά), Sarissa (μου έδωσε παρόμοια αίσθηση η ακρόαση), Jag Panzer, Crimson Glory και τα λοιπά συναφή, χωρίς ουδεμία υποψία αντιγραφής, οικειέστατης, για έναν metaller, ακουστικής φύσεως δε.

Kαλά δυναμικά και τεχνικά riffs από τον Μάνο K. και Στέλιο Ζούλια (του οποίου τα διάσπαρτα growls δίνουν μια αρκετά καλή αντίθεση σε κομμάτια όπως το, με εξαιρετικό solo, “Conqueror”) στις κιθάρες και καλό ρυθμικό δίδυμο, συνιστούν υλικό που δεν θα απογοητεύσει σε καμία περίπτωση τους φίλους του κλασσικού heavy metal, ενώ και η φωνή του frontman (και μόνου ιδρυτικού μέλους) Billy Vass είναι δυνατή, με εκφραστικές μεθόδους που είναι ταυτόσημες με το μουσικό είδος που υπηρετεί η μπάντα (καθαρή όταν υψιφωνεί και με λυρισμό).

Και τα τέσσερα κομμάτια του EP είναι αξιόλογα, ξεχώρισα το “My Emptiness” με την πρώτη αυτιά αλλά και τα “Sign With Blood” και “Efialtis” (το οποίο προέρχεται από το debut, προσαρμοσμένο στην αγγλική γλώσσα) είναι καλά δείγματα mid-tempo heavy / power metal. Ο ήχος σηκώνει βελτίωση (συγκρίνοντάς τα με αντίστοιχες εγχώριες δουλειές του ίδιου στιλιστικού ύφους όπως για παράδειγμα των Crystal Tears, των Endomain ή των Diviner), ακούγεται ίσως λίγο περισσότερο στουντιακός (όχι κάτι ιδιαίτερο και δεν συνιστά μομφή αυτό, προσωπική θεώρηση είναι) και πιστεύω ότι στην ολοκληρωμένη και κύρια κυκλοφορία που επίκειται, θα βελτιωθεί.

Σαν αποτύπωμα της δυναμικής μιας μπάντας που μετά από πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις αποφάσισε να ξαναβγεί στο δισκογραφικό κουρμπέτι, το “Sign With Blood” είναι αξιόλογη δουλειά. Το είδος είναι βέβαια κορεσμένο, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, το παν είναι η συνθετική φρεσκάδα που αποπνέει κάποια ανάλογη κυκλοφορία. Για ολοκληρωμένη άποψη, αναμένω το κυρίως γεύμα. Πρόσημο θετικό πάντως.

608

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.