CELLAR DARLING: “This Is the Sound”

Οι Cellar Darling δημιουργήθηκαν από τα πρώην μέλη των Eluveitie, Anna Murphy, Ivo Henzi και Merlin Sutter, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσουν τους δικούς τους μουσικούς ορίζοντες.

Ναι, προφανώς μιλάμε για μια folk female fronted δουλειά, η οποία όμως δεν στηρίζεται σώνει και καλά στα πατήματα των Eluveitie, μιας και στην προκειμένη, το τρίο απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, προσπαθώντας να λάβει μερίδιο της πίτας, σε ένα ιδίωμα που σίγουρα δεν περνάει και την καλύτερη φάση του.

Λόγω εμπειρίας όμως, οι Cellar Darling ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται ένας δίσκος για να κερδίσει τον ακροατή από την πρώτη κιόλας ακρόαση. Ακροβατώντας στις κλασικές μουσικές φόρμες του είδους όπως και στην εύπεπτη folk αισθητική, το σχήμα από την Ελβετία παραδίδει ένα εξαιρετικό full length, το οποίο μέσα στα 60 λεπτά του και στις 14 συνθέσεις του, μετράει τουλάχιστον 9 πολύ καλές στιγμές!

Οι ερμηνείες της Anna Murphy είναι άψογες, δίχως υπερβολές κι επιτηδευμένα κρεσέντο, με τη φωνή της να σε ταξιδεύει και να αφήνει με ευκολία πίσω της πάμπολλες τραγουδίστριες του χώρου.

Βασικά, το “This Is the Sound”, παρότι δεν αποφεύγει πεπατημένες, είναι τόσο όμορφα αποδοσμένο και άρτια δομημένο, που δίνει ξανά ουσία στη female fronted σκηνή, η οποία εδώ και μερικά χρόνια βασίζεται περισσότερο στα συμφωνικά εφέ και στις “larger than life” παραγωγές, αδιαφορώντας για το υλικό καθεαυτό. Να όμως που το εν λόγω album, όχι μόνο αποτελεί απάντηση σε όλη αυτήν την κορεσμένη επιφάνεια, αλλά δικαιώνει τα πρώην μέλη των Eluveitie για την απόφαση να κάνουν κάτι δικό τους

Και μιας και οι Within Temptation επαναπαύθηκαν κι αφέθηκαν στην ευκολία της εμπορικής αναγνώρισής τους, οι Cellar Darling έρχονται με τσαμπουκά και με ουσία, για να διεκδικήσουν ένα θρόνο που εδώ και καιρό είχε αρχίσει να σκονίζεται.

457

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.