FIRE FROM THE GODS: “Narrative Retold”

Παρότι οι εξ Αμερικής Fire Form the Gods μετρούν δέκα χρόνια ζωής, στη δισκογραφική φαρέτρα τους, πέρα από ένα demo και τρία EP, διαθέτουν μονάχα ένα full length.

Το “Narrative” κυκλοφόρησε το 2016 και γοήτευσε αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα να τους τσιμπήσει η Rise Records κι εύλογα να το επανεκδίδει, προκειμένου να φτάσει σε ακόμη περισσότερα αυτιά. Έτσι λοιπόν, το “Narrative Retold”, περιέχει όλα τα τραγούδια του περσινού ντεμπούτου τους, συν δυο καινούρια, τα οποία ηχογράφησαν υπό την επίβλεψη του Jonathan Davis των Korn, συν μια ακουστική εκτέλεση του (single) “Excuse Me”.

Οι δύο νέες συνθέσεις (“The Voiceless” και “The Taste”), δένουν μια χαρά με το υπόλοιπο υλικό, καθώς κινούνται στα ίδια ηχητικά πρότυπα, προσφέροντας ένα σύνολο που επιβραβεύει την επιλογή της εταιρείας να υπογράψει το σχήμα.

Η μουσική των Fire form the Gods κινείται κάπου ανάμεσα στους Slipknot και τους Sevendust, προσφέροντας μια εξαιρετική μίξη rap, hardcore και metalcore, με τον αμερικανό (τζαμαϊκανής καταγωγής) frontman, AJ Channer να ερμηνεύει με πάθος, αλλά και με μελωδικότητα όπου χρειάζεται, τους κοινωνικοπολιτικούς στίχους που συντροφεύουν τα τραγούδια.

Το rhythm section του δίσκου είναι άψογο, τα κιθαριστικά μέρη εξαιρετικά και τα φωνητικά του Channer υπέροχα, με το “Narrative Retold” εν τέλει, να αποτελεί ένα πραγματικά φοβερό ντεμπούτο, το οποίο έχει όντως κάτι να πει και μουσικά, αλλά και στιχουργικά, καθώς δεν αναλώνεται σε κολλεγιακά “γιο-μη-μαν” και υπερφίαλα “χουζ-γιορ-νταντι-μπιτς”. 

Σε μια περίοδο που το rapcore οριακά δεν υφίσταται, οι Fire form the Gods, προσεγγίζουν με σοβαρότητα το ιδίωμα και παραδίδουν ένα καθόλα σύγχρονο album που αξίζει την προσοχή μας.

581

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.