CARACH ANGREN: “Dance and Laugh Amongst the Rotten”

Οι Ολλανδοί Carach Angren, στα 15 σχεδόν χρόνια παρουσίας τους έχουν καταφέρει να αναδειχθούν σε μεγάλο όνομα ενός είδους το οποίο ενώ περιμένω συνέχεια ότι θα πέσει σε δημοτικότητα, επιμένει πεισματικά σαν κατσαρίδα, το συμφωνικό black metal.

Πιστοί στην a la King Diamond παράδοσή τους, το “Dance and Laugh Amongst the Rotten” είναι ένα concept άλμπουμ με βάση ιστορίες γοτθικού τρόμου και συγκεκριμένα ασχολείται με τις περιπέτειες ενός κοριτσιού με ένα πίνακα Ouija. Μουσικά οι επιρροές είναι κλασσικά Dimmu Borgir (τους οποίους κοντράρουν άνετα), Limbonic Art (τους οποίους δεν φτάνουν) και κλασσικά Cradle of Filth (η απάντηση αλλάζει ανάλογα την περίοδο…), με θεατρικά συμφωνικά σημεία, πεντακάθαρη παραγωγή και μπόλικη μελωδία.

Η όλη φάση θυμίζει σκόπιμα soundtrack ταινίας τρόμου χωρίς όμως να ξεφεύγει όμως σε πιο ψαγμένα underground και μυστικιστικά μονοπάτια (αυτό το καλύψανε με άριστο τρόπο πρόσφατα οι Cultes Des Ghoules άλλωστε) και με πιο Χολιγουντιανή χροιά γενικότερα.

Συνοπτικά, παρότι ανήκει σε είδος που δεν ακολουθώ πιστά το “Dance and Laugh…” είναι αρκετά ποιοτικό άλμπουμ (αν και όχι υπερ-αριστούργημα) και σίγουρα θα ικανοποιήσει στο μέγιστο τους οπαδούς της εν λόγω σκηνής, οι οποίοι μάλλον έχουν βαρεθεί πια το ξαναζεσταμένο φαΐ που τους σερβίρανε πρόσφατα οι προαναφερθέντες Borgir και λογικά ψάχνουν κάτι καινούριο και πιο αξιόλογο. 

550

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.