ELECTRIC WIZARD (09/04/11) GAGARIN 205

Όλα δεν είναι ωραία όταν το πρόγραμμα ακολουθείται κατά γράμμα; Πραγματικά είναι. Έτσι βρε παιδί μου, για να μην σου χαλάσει τίποτα τη βραδιά. Γιατί να είναι όμως τόσο σπάνιο τελευταία… Το βράδυ του Σαββάτου περιμέναμε με ανυπομονησία το live των Electic Wizard και περιμέναμε πιστά έξω από το club μέχρι να κάνουμε την είσοδό μας στις 21:00 ακριβώς. Όπως έλεγε και το εισιτήριο δηλαδή.

Παρόλο που ακόμα το club ήταν μισογεμάτο, οι Έλληνες Agnes Vein βγήκαν στη σκηνή λίγο μετά τις 21:30 και έβαλαν τα δυνατά τους για να ζεστάνουν το κοινό που παρευρισκόταν. Το κυριότερο που μου έμεινε από την κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα εμφάνισή τους ήταν ότι μπαίνουν και αυτοί στη λίστα με τα Ελληνικά συγκροτήματα από τα οποία έχω ένα παράπονο: είναι παγωμένοι στη σκηνή. Ελάχιστη επαφή είχαν με τους από κάτω, ενώ φαίνονταν λες και δεν ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι στο να παίζουν μπροστά σε κόσμο. Η οπτική εμφάνηση μιας μπάντας επάνω στο σανίδι είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για ένα καλό live. Και οι Agnes Vein πρέπει να ξεθαρρέψουν.

Live_electric02

Γενικότερα είχαν πολύ καλό ήχο και ενδιαφέρουσες συνθέσεις που μάλλον άρεσαν στο περισσότερο κοινό. Άλλοι από την άλλη είχαν αράξει πίνοντας μια μπύρα και μίλαγαν με τους διπλανούς τους. Παρ’ όλα αυτά τουλάχιστον δεν υπήρξε καμία γκρίνια. Οι Agnes Vein έπαιξαν για 40 λεπτά πριν αποχωρήσουν από τη σκηνή λαμβάνοντας ένα ζεστό χειροκρότημα.

Ακόμα πιο ζεστό όμως ήταν το χειροκρότημα που υποδέχτηκε τους Electic Wizard στη σκηνή του Gagarin 20 λεπτά αργότερα. Πολύ καλός στρωμένος ήχος, άρτιο από κάθε άποψη το στήσιμο της μπάντας, γεμάτο club (με αραιά σημεία) και όλα έτοιμα για μια τέλεια βραδιά. Από άποψη κοινού ίσως υπήρχε ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός που έχω δει σε live μέσα στο ’11. Μαζί με τα videos που παίζονταν πίσω από τη σκηνή και τον αέρα που έφεραν με την είσοδό τους οι Wizard μπήκαμε όλοι αμέσως στο ψητό, χωρίς πολλά πολλά!

Το συγκρότημα από την Αγγλία δυστυχώς δεν επέλεξε να παίξει κάποιο κομμάτι από τον πρώτο του ομότιτλο δίσκο ενώ επικεντρώθηκε κυρίως στο νεότερο “Black Masses” (και καλά έκανε) και στο “Witchcult Today” του 2007. Εννοείται βέβαια πως δεν έλειψαν και οι “παραγγελιές” από ένα μέρος του κοινού.

Είχαμε ίσως την καλύτερη doom βραδιά της σεζόν. Το κοινό λαίμαργο δεν ήθελε να αφήσει τους Wizard να φύγουν χωρίς encore όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί κι έτσι μετά από 10 λεπτά από την έξοδο της μπάντας από τη σκηνή είχαμε το φανταστικό “Funeralopolis”. Καλύτερα όμως έτσι, το κοινό πρέπει να το ζητάει το encore, να δείχνει ότι θέλει κLive_electric02ι άλλο γιατί τελευταία έγινε κάτι σαν μόδα να επιστρέφει η μπάντα τυπικά στη σκηνή δύο λεπτά αργότερα και το κοινό απλά να περιμένει.


Electric Wizard setlist:
1.The Chosen Few
2.Scorpio Curse
3.The Nightchild
4.Return Trip
5.Satanic Rites Οf Drugula
6.Black Mass
7.Witchcult Today
8.Dopethrone
9.Funeralopolis

Παναγιώτης Πετρόπουλος

464