DIRTY PASSION: “Different Tomorrow”

Ήταν τέλος του Δεκέμβρη όταν ο γνωστός die hard fan των υπέρτατων Europe (και λίγα λέω…), Telis Vas μου επέστησε την προσοχή για μία καινούργια μπάντα που θα είχε πολλά, όπως είπε,να μου θυμίσει: ήταν οι DIRTY PASSION από το Malmö  της Σουηδίας που ιδρύθηκαν το το  2006 από τα μέλη  Emil Ekbladh (φωνή), Christopher Olsson (κιθάρα), Bjorn Wilander (μπάσο), και τον  Markus Winberg (τύμπανα).

Η μπάντα έπαιξε και περιόδευσε ως support act με μπάντες όπως οι  Saxon, Y&T και  Towers of London ενώ στις αρχές του  2010 εμφανίστηκαν με τους  Faster Pussycat και  Enuff Z’Nuff στην ενός μηνός ευρωπαϊκή περιοδεία, παίζοντας σε 22 συναυλίες σε 7 χώρες. Τον Οκτώβρη του 2010 υπογράφουν για να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους….

Η μουσική των Dirty Passion λοιπόν θυμίζει κλασικότροπο μελωδικό hard rock  των 80’ς παιγμένο από μπάντες όπως οι Y & T, Europe, April Wine χωρίς να λείπουν και οι “σκανδιναβικές” επιρροές όπως οι Amaze Me ή Dreamhunter. Ο λόγος όμως που ασχολήθηκα, άκουσα και γράφω είναι ο τραγουδιστής Emil Ekbladh και η εκπληκτική ομοιότητα του με τον τραγουδιστή– ίνδαλμα των εφηβικών χρόνων (και όχι μόνο…) Joey Tempest των Europe.

Ξεχώρισα τα  “A Trip To Paradise” με το καταπληκτικό κιθαριστικό solo, το “1.000.000 Voices” και τοLiar” συνθέσεις που εντυπώνονται από τα πρώτα μουσικά μέτρα. Το “Different Tomorrow” είναι –τολμώ να το ξεστομίσω- το “Final Countdown” των 10s. Οι Dirty Passion και το album τους καλωσορίζουν τα 80’ς στον αιώνα μας και εμείς ευχόμαστε για συνέχεια πολλών-πολλών καλών και ανάλογων δίσκων.

412