NORTHER: “Circle Regenerated”

Οι Norther δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στην Ελλάδα (ή έστω όσο θα έπρεπε) και το θεωρώ μεγάλο κρίμα, μιας και έχουν κυκλοφορήσει (ειδικά στις αρχές της καριέρας τους) πάρα πολύ καλούς δίσκους!

Παρόλα αυτά, η μπάντα από το τέταρτο album της και έπειτα έδειξε μια διάθεση διαφοροποίησης, κρατώντας όμως τα βασικά στοιχεία της. Άλλωστε, η αλήθεια είναι πως οι εν λόγω Φιλανδοί προσπαθούν εδώ και χρόνια να αποποιηθούν την ταμπέλα “Children of Bodom”, η οποία από ένα σημείο και μετά τους έκανε κυρίως κακό παρά καλό, καθώς οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Έτσι λοιπόν, με το Circle Regenerated” κάνουν ένα βήμα μπροστά, δείχνοντας ότι έχουν δική τους μουσική υπόσταση. Το διάλειμμα που μεσολάβησε ύστερα από το “N” του 2008 έκανε σίγουρα καλό και η νέα δουλειά των Norther ακούγεται πολύ φρέσκια! Φυσικά σε όλο αυτό, συντελεί και ο νέος frontman, ονόματι Aleksi Sihvonen, ο οποίος αντικατέστησε τον Petri Lindroos, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του δεύτερου. Εμ, τι τους ήθελες τους Ensiferum; Ο “νέος” πάντως κάνει μια χαρά δουλειά και ταίριαξε πολύ καλά με τα κιθαριστικά riff του Kristian (Ranta, κιθάρα). Όπως όμως είναι λογικό, σε ένα είδος όπως αυτό του μελωδικού death, δεν είναι εύκολο να ελιχθείς συνθετικά, με αποτέλεσμα κάποιες ιδέες να μην κάνουν κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Έχοντας αυτό λοιπόν στο νου, συμπεριλαμβάνω  το Circle Regenerated” μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες του σχήματος, το οποίο δείχνει σε διάσπαρτα σημεία πως δε μένει κολλημένο μονάχα το παρελθόν του, προσθέτοντας στοιχεία που εκμοντερνίζουν τον ήχο του. Εύκολα ξεχωρίζουν τα “Through It All”, “The Hate I Bear”, “Truth”, “Some Day” και “We Do Not Care”. Σα fan των Norther, άρα και ολίγον τι πιο αυστηρός, έμεινα ευχαριστημένος, άρα σας το συνιστώ (επιστροφές δε γίνονται δεκτές…)!

438

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.