GOD DETHRONED: “The World Ablaze”

Είναι μεγάλη ευτυχία να έχουμε πάλι μαζί μας τους God Dethroned.

Και είναι μεγάλη ευτυχία γιατί δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλές μπάντες εκεί έξω που να έχουν καμιά δεκαριά κυκλοφορίες και να είναι όλες δισκάρες. Που να ξέρεις ότι δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ και πριν καν ακούσεις το καινούργιο τους album, να γνωρίζεις από πριν ότι θα το λατρέψεις.

Και ναι, οι Ολλανδοί επανέρχονται, 5 χρόνια μετά την (ευτυχώς προσωρινή) διάλυσή τους και 7 χρόνια μετά το “Under The Sign Of The Iron Cross” του 2010, για να κλείσουν με το “The World Ablaze” την τριλογία που αφορά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και που ξεκίνησε με το “Passiondale” του 2009. Όλα τα στοιχεία που αγαπάμε στους God Dethroned είναι εδώ, και πώς να μην είναι όσο ο Henri Sattler είναι παρών (ψυχή της μπάντας και μοναδικό ιδρυτικό μέλος – κιθάρες, φωνή).

Στιβαρό, βλάσφημο death metal, με πολεμική αίσθηση που απαλύνει τον πόνο από την απώλεια των Bolt Thrower και που μέσα στα καφρίλα του προσφέρει αφειδώς αυτά τα υπέροχα leads και solo, σήμα κατατεθέν του group από την αρχή της ύπαρξης του. Από την επική εισαγωγή, μέχρι το κλείσιμο με το βαρύ και αργόσυρτο ”The 11th Hour” έχουμε μια παρέλαση βαρβαρότητας και μελωδίας που ελάχιστα group μπορούν να προσφέρουν σε αυτό το συνδυασμό, χωρίς τελικά να καταλήξουν γλυκανάλατοι ή γραφικοί.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Όσοι ξέρετε ποιοι είναι οι God Dethroned, έχετε ήδη στην κατοχή σας το “The World Ablaze”. Όλοι οι υπόλοιποι ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε ένα από τα καλύτερα “δεύτερα” συγκροτήματα στην ιστορία του death metal.  Και ύστερα το ποτάμι δε γυρίζει πίσω…

636

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*