SPOIL ENGINE: “Stormsleeper”

Σου αρέσει η γκρούβα; Γουστάρεις μοντέρνες death καταστάσεις; Ακούς Arch Enemy;

Οι Spoil Engine είναι για σένα και με το νέο τους πόνημα, “Stormsleeper”, ήρθαν για να ανατινάξουν το στερεοφωνικό σου (ή ό,τι διάολο διαθέτει πλέον η νεολαία).

Με την Iris από το 2015 στα φωνητικά (η οποία αντικατέστησε τον Niek Tournois), το σχήμα κάνει μια δυναμική νέα αρχή, η οποία αν μη τι άλλο, κάνει εξαιρετική πρώτη εντύπωση, μιας και στο σύνολό του, ο νέος δίσκος είναι πραγματικά καλός. Για την ακρίβεια είναι τόσο καλός, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η δουλειά που θα θέλαμε πραγματικά από τους Arch Enemy τόσο καιρό, αλλά δεν ήρθε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.

Εδώ όμως δε μιλάμε για τον Amott και την παρέα του, αλλά για μια ταλαντούχα ομάδα μουσικών που αγαπούν τη μελωδική death σκηνή και κυκλοφορούν ένα album- απάντηση σε όσους αναρωτιόντουσαν για το κατά πόσο έχει μέλλον το group.

Θες ο όγκος και η δυναμική που βγάζουν οι συνθέσεις, θες τα “όμορφα” growl της Iris, θες τα καταιγιστικά ρυθμικά, θες το “πάμε για πόλεμο” attitude, το “Stormsleeper” σε κερδίζει και σε κάνει να αναρωτιέσαι το πότε θα βρεθούν επιτέλους στο προσκήνιο οι μπάντες που το αξίζουν, μπας κι εκθρονίσουν κάτι κουρασμένα παλικάρια και κορασίδες.

Οκ, τα περισσότερα τραγούδια (κάποιοι) τα είχαμε ακούσει κι από το EP που είχε βγάλει το group το 2016, αλλά όπως και να έχει, το full length έχει άλλη γλύκα και διαθέτει τη συνολική συνθετική πυγμή για να μπει σε πολλά σπίτια (στα οποία ενδεχομένως να σπάσει ένα-δυο τοίχους, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Άλλωστε, οι Spoil Engine, από τους πρώτους δίσκους τους είχαν δώσει απολύτως θετικά μουσικά στίγματα, απλά, για τον γράφοντα, με το “Stormsleeper” ανέβηκαν level και με μεγάλη ευκολία κάλυψαν για φέτος τη θέση για την “καλύτερη -female fronted- melodic death κυκλοφορία”.

Approved και καρα-approved…

539

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.