Cold As Life, The Crucifier (29/04/2017) Modu

Οι COLD AS LIFE πρέπει να είναι μια από τις πιο περιβόητες μπάντες που έβγαλε το underground hardcore των 90s.

Αν και δεν έγιναν ποτέ τεράστιοι, το όνομά τους ηχεί σαν ο απόλυτος θρύλος για όσους ασχολούνται με τη συγκεκριμένη φάση. Ηχητικά, έθεσαν κυριολεκτικά το Α και το Ω για το beatdown με τον κλασικό δίσκο τους “Born to Land Hard” (μαζί με κάποιες άλλες μπάντες όπως οι BULLDOZE και οι IRATE).

Η φήμη γύρω από τη ζωή των COLD AS LIFE σαν άτομα είναι ακόμα μεγαλύτερη: Detroit, βία, ναρκωτικά, φυλακή και ακόμα και θάνατοι μελών (δυο από ηρωίνη και μια εν ψυχρώ δολοφονία) σκιαγραφούν ένα hardcore βουτηγμένο στο χάος, την απελπισία και το μίσος για τα πάντα.

Κάνοντας περίπου 20 χρόνια fast forward στο 2017, οι COLD AS LIFE έχουν επανενωθεί με 2 παλιά και 2 νέα μέλη, διαδίδοντας όπως πάντα την ίδια σκοτεινή και αρνητική στάση. Αν και το αθηναϊκό κοινό δεν είναι πολύ μεγάλο για το συγκεκριμένο στιλ hardcore, ένας σεβαστός αριθμός ατόμων έκανε την εμφάνισή του στο MODU, σε μια παλιά και υποβαθμισμένη συνοικία του κέντρου που αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μια τέτοια συναυλία.

Support, οι δικοί μας βετεράνοι CRUCIFIER, μια thrash μπάντα γερμανικής συνομοταξίας με ολίγη crossover/street διάθεση α λα CRO-MAGS.

Έφεραν και τον κόσμο τους, ενώ έπαιξαν για λίγο παραπάνω από μισή ώρα, κερδίζοντας καλές εντυπώσεις, ανεβάζοντας το κοινό με το γρήγορο ντούπα-ντούπα thrash τους και τη fun, όχι χωρίς χιούμορ, στάση τους.

Οι headliners COLD AS LIFE μπήκαν τσαμπουκαλεμένα με το ωμό και βίαιο beatdown τους, εξαπολύοντας πάνβαρυ hardcore με death βοθρίλες και αβυσσαλέα γρήγορα ξεσπάσματα. Από την άλλη μεριά, ο κόσμος ήταν πολύ κρύος και ακίνητος, πράγμα που σίγουρα σκοτώνει μια hardcore συναυλία.

Η αλήθεια είναι πως πέρα από τον δυναμικό Jesse Adkins στο μικρόφωνο, η σκηνική παρουσία της μπάντας δεν ήταν τόσο δυνατή όσο θα μπορούσε να είναι, ειδικά για ένα συγκρότημα τέτοιας ιστορίας.

Παρόλα αυτά, εμείς ως fans του καλού hardcore ευχαριστηθήκαμε το άψογο γκρουβάτο παίξιμο, και το attitude μιας μπάντας που δε φάνηκε να μασάει με το ‘δύσκολο’ κοινό παραδίδοντας τη μια επίθεση μετά την άλλη. Ο γενικότερος ήχος θα μπορούσε να είναι και λίγο πιο γεμάτος με δυο κιθάρες (όπως έπαιζαν COLD AS LIFE στην αρχική τους έκδοση), χωρίς όμως να είναι πολύ εμφανής η έλλειψη αυτή.

Εν τέλει, πήραμε ένα γερό μάθημα βαρύτητας και πραγματικής street κουλτούρας και γι’ αυτό το λόγο φύγαμε ικανοποιημένοι από ένα ακόμα show της Hardtimes!

photos: Γιώργος Αργυρόπουλος

443