THE SACRED TRUTH: “Reflections Of Tragedy II: The Final Confession”

Μετά το πρώτο τους EP “Reflections Of Tragedy”, οι The Sacred Truth επιστρέφουν με το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “The Final Confession” για να τελειώσουν το concept που άρχισαν, με θέματα κυρίως κοινωνικά, όπως η θρησκεία, η τρομοκρατία, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, οι διαλυμένες σχέσεις, η θλίψη και τέλος η απομόνωση.

Οι Αυστραλοί παντρεύουν, με ένα progressive τρόπο, κλασσικές heavy metal μελωδίες με τον ήχο των Katatonia, έχοντας ελάχιστα διάσπαρτα screamo φωνητικά, φτιάχνοντας κάτι ξεχωριστό. Από την καταπληκτική εισαγωγή, βυθίζεσαι σε μελαγχολικά μονοπάτια και καταλαβαίνεις τις προθέσεις του γκρούπ. Αρχικά σκεφτόμουν… Εντάξει, αρχή του δίσκου είναι, έχουν βάλει δύο κομματάρες στο ξεκίνημα, όπως το “Refuse To Obey” και “Cries Of The Soul” και αυτό θα ήταν όλο. Όμως οι The Sacred Truth με έβαλαν στη θέση μου, αποστομώνοντας με, με πολύ σκληρές απαντήσεις, με τραγούδια σαν το “Mourning Sun” και το “Scars”, που οι μελωδίες τους κόβουν σαν αιχμηρές λεπίδες. Στη συνέχεια το γκρούπ ανεβάζει στροφές και αποδεικνύει ότι το έχει και στα πιο δυναμικά κομμάτια, όπως το “Retribution”.

Οι The Sacred Truth με αυτό το ντεμπούτο αποδεικνύουν ότι βλέπουν το μέλλον με αξιώσεις. Αναμφίβολα μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για τη δισκοθήκη σας!

Δημήτρης Άγας

404