THE STROKES: “Angles”

Οι The Strokes έγιναν πασίγνωστοι σε ολόκληρο τον πλανήτη πριν περίπου δέκα χρόνια, όταν και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους (Is This It”) που εμπεριέχει το κομμάτι Last Nite”, που ακούγεται στα bar και στα ραδιόφωνα μέχρι και σήμερα.

Η συνέχεια τους βρίσκει να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, με αποτέλεσμα να παίζουν headliners σε μεγάλα festival του εξωτερικού (όχι σαν τα δικά μας, μη μπερδεύεστε) και μετά το πέρας της προώθησης του (κατ’ εμέ, πάρα πάρα πολύ καλού) First Impressions of Earth, το σχήμα αποφάσισε να μπει για λίγο στον πάγο. Έτσι, από το 2007 και μετά τα ίχνη τους φαίνονταν μονάχα μέσω διαφόρων δηλώσεων (τις περισσότερες φορές, μάλιστα, τρίτων) και κάπου στις αρχές του 2010, το συγκρότημα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να επιστρέψει δισκογραφικά με το μόλις τέταρτο full length album του. Και εκεί που όλα ήταν σχεδόν έτοιμα, οι The Strokes δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα που έφερε ο παραγωγός Joe Chicarelli (έχει συνεργαστεί με U2, Beck, My Morning Jacket και The White Stripes, μεταξύ άλλων) και αποφασίζουν να πετάξουν το μεγαλύτερο μέρος του υλικού και να αναλάβουν οι ίδιοι τα ινία μαζί με τον Gus Oberg (Moby, Bloc Party, Gov’t Mule, Ryan Adams, Good Charlotte etc). Φτάνουμε λοιπόν στο παρόν και το Angles σηματοδοτεί την επιστροφή του group στα μουσικά δρώμενα. Εν μέρει δηλαδή, διότι ενώ υπάρχουν στιγμές που θυμίζουν τους παλιούς καλούς The Strokes, είναι αρκετά τα σημεία που παρουσιάζουν μια αδιαφορία εκ μέρους του σχήματος. Σα να μην ασχολήθηκαν ιδιαίτερα ένα πράγμα. Θα περίμενε κανείς πως ύστερα από τόσα ολόκληρα χρόνια συνθετικής αποχής, το αποτέλεσμα θα δικαίωνε την προσμονή. Να όμως που ο Julian Casablancas και η παρέα του μας προσφέρουν κάτι κατώτεροι των προσδοκιών. Το εναρκτήριο Machu Picchu και τα Youre So Right, Gratisfaction είναι συμπαθέστατα, τα Under Cover of Darkness, Games και Life Is Simple In the Moonlight αποτελούν λόγο για να αγοράσεις το cd, αλλά στο σύνολο έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο με αρκετά fillers, που υπό άλλες συνθήκες (και περιόδους) η μπάντα θα έγραφε μέσα σε λίγη μονάχα ώρα. Οι fan τους θα χαρούν ούτως ή άλλως, μιας και όλα συγχωρούνται όταν αγαπάς και προσμένεις, αλλά σε μια περίοδο που το indie, το post punk και όλα τα συναφή έχουν τόσους αντιπροσώπους (βλέπε Arctic Monkeys, MGMT, Hard-Fi, Klaxons, Editors, White Lies etc) τι το καινούριο έχουν να προσφέρουν οι (εν μέρει πρωτεργάτες) The Strokes εν έτει 2011; Τίποτα το καινούριο, δυστυχώς. Πάντως ήδη ανακοίνωσαν την προετοιμασία πέμπτου album… Για να δούμε!

416

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.