GHOST BATH: “Starmourner”

Ψιλοαλλόκοτοι αυτοί εδώ οι αμερικανοί.

Μια μπάντα που παρουσίαζε ως καταγωγή της μια περιοχή στην Κίνα (!) ώσπου σε μια συνέντευξη το 2015 αποκαλύφθηκε ότι η βάση του group είναι στη Βόρεια Ντακότα.

Κινούμενοι στο χώρο του ατμοσφαιρικού black metal μέχρι τώρα, η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες κυκλοφορίες της μπάντας (ένα EP και δυο full length album) δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο. Μια φλύαρη ανάπτυξη ιδεών που μετακινούνταν από το post black στο ατμοσφαιρικό doom / death / black, με επιμειξίες από την 80’s dark rock σκηνή, δουλειές που πέρασαν απαρατήρητες λίγο – πολύ.

Με το τρίτο τους album “Starmourner” που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό μέσω της Nuclear Blast, οι Ghost Bath εμφανώς έχουν βελτιωθεί κραυγαλέα, τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά παρουσιάζοντας μια αξιοπρεπέστατη δουλειά η οποία είναι τουλάχιστον πιο σαφής αν και απομακρυσμένη εντελώς από οποιαδήποτε έννοια “black” μουσικής (ο μόνος τομέας που προσεγγίζεται είναι αυτός των φωνητικών τα οποία είναι  αρκετά καλά, δένουν με το background αλλά ουσιαστικά ηχούν σαν άναρθρες κραυγές, ανακούφιση μέσω ξεσκίσματος).

Το “Starmourner” εμπεριέχει μελωδικότατο υλικό καθαρά post rock φύσεως συνθετικά το οποίο βασίζεται εξ ολοκλήρου στις κιθάρες (στο στιλ των Sleepmakeswaves, των 65daysofstatic και όλων των συναφών παραφυάδων αυτών), με μηδενική χρήση πλήκτρων, ένα στοιχείο που διαχωρίζει τους Ghost Bath από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκροτημάτων αυτού του είδους, με την ακρότητα να εστιάζεται στο εξαιρετικό drumming που ενστερνίζεται την κατεδαφιστική άποψη των Neurosis. Πολύ καλή riffoλογία και κλιμακωτός συναισθηματισμός που εξάγουν υλικό υψηλού ενδιαφέροντος.

Πολύ καλά θέματα στα “Seraphic”, “Principalities”, “Celestial”, “Elysian”, “Ode” (πανέμορφος piano based επίλογος) χωρίς να υπολείπεται ποιοτικά καμία σύνθεση μέσα σ’ αυτόν τον θαυμάσιο για το είδος δίσκο. Ηχητικά άρτιο, το “Starmourner” είναι μια κυκλοφορία που θα αρέσει σε όλον τον φίλα προσκείμενο στο post ρεύμα κόσμο. Δικαιούνται να φιλοδοξούν προς ευρεία αναγνώριση από το σχετικό κύκλωμα.

https://www.facebook.com/blackghostbath/
https://ghostbath.bandcamp.com/

555

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.