DEAD SOUTH DEALERS: “Walk Through the Line”

Όμορφο πιασάρικο όνομα που παραπέμπει σε νότιο ήχο και με κάνει να περιμένω κάτι μεταξύ Lynyrd Skynyrd και Black Label Society, αλλά ας δούμε πόσο μέσα έπεσα!

Οι Αθηναίοι Death South Dealers, αφού κέρδισαν την πρώτη θέση στο Αθηναϊκό κομμάτι του Battle of the Bands, αποφάσισαν να ντεμπουτάρουν δισκογραφικά με το “Walk Through The Line” και το ξεκίνημα του album με το “Note to Self” είναι πολύ καλό, με δυνατό ρεφρέν.

Στο κλίμα του Νότου έπεσα μέσα, μιας που ο τρόπος που παίζονται οι κιθάρες και τα ρυθμικά μέρη φέρνει πολύ από Νότιο σκληρό rock. Σε γενικές γραμμές, μου θυμίζουν μπάντες σαν τους Black Stone Cherry, κοιτούν όμως περισσότερο προς το παρελθόν από ότι οι προαναφερθέντες και τα φωνητικά του Παύλου Κρούστη στέκονται περίφημα πάνω στην μουσική των DSD.
H παραγωγή είναι πολύ καλή και στο σύνολο τους το album αφήνει υποσχέσεις, που ελπίζω η πεντάδα από την Αθήνα να καλύψει στο μέλλον.

Αν έφτασες εδώ, κατάλαβες πως ΔΕΝ παίζουν stoner (όπως κι αν καθείς το ορίζει), αλλά αμερικάνικο hard rock νέας κοπής με southern επιρροές και καλά θα κάνεις να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Κομμάτια που ξεχώρισα ήταν τα “Lost Within Time”, το ομώνυμο “Walk Through the Line” και “Vinnie The Vet”.

Όμορφη δουλειά, αλλά θέλω το κάτι παραπάνω, αφού ακούω πως μπορούν να μου το δώσουν!

925

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.