BLACK DIAMONDS: “Once Upon A Time”

Η Ελβετία, ενώ δεν αποτελεί καμιά σπουδαία σκηνή ούτε από άποψη αριθμού συγκροτημάτων, ούτε από πλευράς οπαδών, παρόλα αυτά έχει να καυχιέται για τους Celtic Frost, τους Samael, τους Hellhammer, τους Coroner, τους Eluveitie αλλά και για μια σειρά ποιοτικότατων hard rock και μελωδικού metal συγκροτημάτων (με μπροστάρηδες τους Krokus και τους Gotthard).

Σε αυτήν την ομάδα ανήκουν λοιπόν και οι εξαιρετικοί Black Diamonds που φτάνουν φέτος αισίως στο τρίτο album τους με τίτλο “Once Upon A Time”. Και πράγματι, μια φορά κι έναν καιρό, εκεί πίσω στα 80s, υπήρξαν τόσα και τόσα ποιοτικά group που δημιούργησαν και ενέπνευσαν με τον ήχο τους τις επόμενες γενιές. Και ήταν τόσο επιδραστικός αυτός ο ήχος που αρνείται να πεθάνει. Και τα παιδιά του, 30 χρόνια μετά, καταφέρνουν να συνεχίζουν να συνθέτουν και να δημιουργούν τραγούδια που ακούγονται τόσο αναχρονιστικά αλλά και τόσο φρέσκα ταυτόχρονα.

Στα 12 κομμάτια του “Once Upon A Time” οι Black Diamonds κάνουν μια ανασκόπηση των 80s και προσφέρουν απλόχερα από hard n heavy ύμνους έως μελωδικά ροκάκια και αισθηματικές μπαλάντες. Ο δίσκος δεν κολλάει πουθενά και δεν κάνει κοιλιά. Η παραγωγή βοηθάει το τελικό αποτέλεσμα να έχει την αύρα του παρελθόντος αλλά και μια σύγχρονη αισθητική.

Album για νοσταλγούς αλλά και για νέους οπαδούς του είδους, που θέλουν να ακούσουν μια νέα ηχητική πρόταση. Recommended.

497