ALL BUT ONE: “Square One”

Οι All But One ξεκίνησαν από τον κιθαρίστα των Alestorm, Mate Bodor, ο οποίος (λέει) ήθελε να εξερευνήσει τις πτυχές του μοντέρνου metal.

Στο νέο αυτό project εντάχθηκαν οι Joe Carter-Hawkins (τραγουδιστής των When Our Time Comes), Karoly Alapi (κιθάρα), Peter Lerch (πρώην μπασίστας των Lost Symphony) και Christian Bass (drummer των Heaven Shall Burn) και το αποτέλεσμα είναι άκρως ενδιαφέρον, αν και πλέον λίγο παρωχημένο.

Τουτέστιν, το “Square One” είναι ένα πραγματικά καλό ντεμπούτο, με πολλές καλές στιγμές, απλά αυτό το σύγχρονο κίνημα της ευρύτερης metalcore σκηνής θαρρώ πως αρχίζει να φοριέται πολύ τελευταία κι αρχίζει και ξεχειλώνει.

Ξεπερνώντας όμως το οποιοδήποτε θέμα ενδεχόμενου κορεσμού, οι All But One πετυχαίνουν τον σκοπό τους, μιας και από το πρώτο τους κιόλας βήμα, δείχνουν στα λογής πιτσιρίκια του χώρου το πώς οφείλει να είναι μια επαγγελματική δουλειά. Όμορφα refrain δένουν αβίαστα με τα ενδελεχή σολαρίσματα, τις εναλλαγές του rhythm section και τα τις μελωδικές γραμμές της κιθάρας.

Αρκούντως τεχνικό με την ανάλογη pop χροιά που φέρουν πλέον όλα αυτά τα διαολεμένα τα “μόδερν μέτσολ” και παραγωγή που αναδεικνύει τα κομμάτια, τα οποία με τη σειρά τους, δεν μένουν στάσιμα, δείχνοντας ενίοτε και τις πιο heavy διαθέσεις τους.

Εν τέλει, μια αξιοπρεπέστατη δουλειά, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες του χώρου, την οποία προσωπικά θα ήθελα μερικά κλικ λιγότερο προβλέψιμη.

Αν σας άρεσε το τελευταίο In Flames, αλλά παράλληλα θα το θέλατε με λίγο πιο φλύαρες εξάχορδες, το “Square One” θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα.

440

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.