DEMONCY: “Within the Sylvan Realms of Frost”

Οι Demoncy είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του παραδοσιακού, παλιού USBM ήχου και παρότι ενεργοί από τις αρχές των 90s αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε το 1999.

Αυτό που είναι εμφανές είναι ότι σε αυτό το δισκάκι οι Demoncy βρίσκουν την φωνή τους. Είναι το σημείο που κάνουν τη μετάβαση από τον “φόρος τιμής στους Darkthrone” κρύο και ξερό ήχο που χαρακτήριζε τα demo τους και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του άλμπουμ στον εξίσου παγωμένο αλλά πιο απόκοσμο lo-fi ήχο που κάνει δειλά την εμφάνιση του εδώ και τους τοποθετεί στο στρατόπεδο των Profanatica και πρώιμων Krieg.

Στα επόμενα άλμπουμ τα σκανδιναβικά στοιχεία θα γίνουν ακόμα λιγότερα, η αμερικάνικη αισθητική θα κυριαρχήσει και οι Demoncy θα μετατραπούν  από κλώνοι σε κάτι σύνθετο και δικό τους, αλλά το “Within the Sylvan Realms of Frost” είναι το σημείο που γίνεται αυτή η μετάλλαξη, οπότε έχει μια ιδιαίτερη αξία για συλλέκτες και ιστορικούς του μαυρομεταλλικού underground.

Έχει όμως κάποια αξία για τον μέσο ακροατή; Η αλήθεια είναι πως ενώ είναι πολύ αξιόλογο δισκάκι, αν βγάλεις την συναισθηματική αξία τότε δεν έχει κάτι το συνταρακτικό για να σε κάνει να το προτιμήσεις από άλλα αντίστοιχα άλμπουμ της περιόδου, δόξα τον κερασφόρο το μαυρομέταλλο δεν αφήνει τα πορτοφόλια μας να ησυχάσουν εδώ και δεκαετίες.

Μόνο για αρρωστάκια και ήδη οπαδούς τους λοιπόν, αλλά και οι υπόλοιποι δεν χάνετε κάτι να το ακούσετε, αρκεί να έχετε πάντα στο νου σας πότε κυκλοφόρησε και να μην κάνετε άνισες συγκρίσεις.

451

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.