ΑVANTASIA: “The Flying Opera”

Χορταστικό και απολαυστικό για τους οπαδούς του melodic, symphonic &, power metal είναι η dvd κυκλοφορία “The Flying Opera” από τους Avantasia, δηλαδή του σούπερ project του Tobias Sammet των Edguy. Οι Avantasia λοιπόν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια σε αυτό το χώρο και οι οποίοι έχουν στο οπλοστάσιο τους μουσικούς που σαρώνουν με το παίξιμό τους.

Η μπάντα λοιπόν αποτελείται από τους Oliver Hartmann (κιθάρα, φωνητικά), Sascha Paeth(κιθάρα), Robert Hunecke-Rizzo(μπάσο), Miro (κήμπορντς) και Felix Bohnke στα τύμπανα, οι οποίοι έχουν προυπηρεσία σε αξιόλογα συγκροτήματα όπως οι At Vance, Angra, Edguy, Shaaman, Kamelot, Heaven’s Gate όπου με εξαίρετο επαγγελματισμό αποδίδουν θαυμάσια σε όλες τις συνθέσεις του εν λόγω live. Φυσικά το μεγάλο ατού του “The Flying Opera” είναι οι συμμετοχές σπουδαίων τραγουδιστών με πρωταγωνιστές κυρίως τους Jorn Lande (Masterplan, Ark και πολλών άλλων project) και Andre Matos (Angra, Shaaman) ενώ τα highlight της βραδιάς είναι οι συμμετοχές των Bob Catley (Magnum) και Kai Hansen (Gamma Ray) ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι στα φωνητικά βοηθούν πάρα πολύ, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Amanda Somerville και “η αδυναμία μας” Oliver Hartmann. To “The Flying Opera” λοιπόν είναι βιντεοσκοπημένο το 2008 στα πλαίσια της τουρνέ για την προώθηση του άλμπουμ “The Scarecrow” στο Wacken και στο Master of Rock.

Τώρα για περιβόητες αναλύσεις και άλλα βαθυστόχαστα δεν πρόκειται να σας πω διότι το “The Flying Opera” τα προσφέρει όλα!!! Εκρηκτικές στιγμές στα “Τwisted Mind” και “Serpents in Paradise”, επικoύς ρυθμούς στο “Νο Return”, τρομερά έντονες ερμηνείες στα “The Scarecrow” και “Another Angel Down”, ανατριχιαστικές εκτελέσεις με το “Farewell”, δυνατές συγκινήσεις με τα “I Don‘t Believe In Your Love” και “Shelter From The Rain”, ονειρικές μελωδίες με τα “The Story ain’t Over” και “Inside” και η αποθέωση έρχεται το “The Toy Master” (κάνει guest εμφάνιση ο Henjo Richter και ο Kai Hansen των Gamma Ray) και το υπέροχο medley “Sign Of the Cross / The Seven Angels”.

Σίγουρα θα έχω ξεχάσει και θα έχω αδικήσει και άλλες σημαντικές στιγμές του συγκεκριμένου dvd όμως πιστέψτε με σε δύο ώρες ανελέητης power, hard και melodic metal καταιγίδας δύσκολα μπορείς να συγκρατήσεις και να ξεχωρίσεις ορισμένα τραγούδια. O Tobias Sammet πρέπει να είναι σίγουρα πολύ υπερήφανος για το δημιούργημα του και σε αυτό το live πραγματικά δίνει το καλύτερο ερμηνευτικό του εαυτό ενώ και σαν frontman καταφέρνει να κάνει τα δικά του ζογκλερικά σε σημείο να ανεβαίνει στους πυλώνες των φωτιστικών (στο “Lost In Space”) ως άλλος Iggy Pop. Να σημειώσουμε μόνο για το τέλος ότι το “The Flying Opera” περιλαμβάνει αρκετό documentary υλικό και μερικά video clips ενώ κυκλοφορεί και σε συσκευασία με διπλό cd. Μία κυκλοφορία που τα λεφτά σας δεν πρόκειται να πάνε χαμένα.


514

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*