IHRESGLEICHEN: “II”

Γερμανικά δε γνωρίζω, αλλά μπάντες όπως Rammstein, Oomph! και Lacrimosa με έκαναν να μη βγάζω σπυριά όταν τα ακούω. Από την άλλη όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου διερωτώμαι το γιατί ένα σχήμα επιλέγει να μην τραγουδήσει εις την αγγλική! Στις προαναφερθείσες μπάντες, όπως και σε πολλές άλλες, ταιριάζει, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως σε αυτήν των Ihresgleichen, χάνει κάπως το αποτέλεσμα.

Διότι για μένα τον καψερό, που δεν κατανοεί τι στον κόρακα θέλουν να πουν και ακούω ένα δίσκο με καλές μεν μουσικές ιδέες, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως το II θα ηχούσε καλύτερα στα αγγλικά. Τέλος πάντων, βάζοντας στην άκρη την (ξενο)γλωσσική μου ανεπάρκεια, το συγκεκριμένο album των γερμανών (έλα, γερμανοί είναι; δεν το είχαμε καταλάβει!) εμπεριέχει ένα σύνολο πολύ καλών στιγμών που κινούνται στα χωράφια των Rammstein αλλά σε πολύ πιο rock και heavy metal εκφάνσεις και λιγότερο industrial (θα ανέφερα ξανά τους Oomph!, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα παραμένουν άγνωστοι, παρότι μετρούν 20 χρόνια στη σκηνή). Και πώς να μην ακούγονται πιο “παραδοσιακοί” στον ήχο τους, όταν στις κιθάρες συναντάμε τον Darvor Sertic, πρώην μέλος των Tyran’ Pace; Ο εν λόγω κύριος έχει συνεργαστεί ξανά με τον Ronald Seidel (φωνητικά) κάπου στα ’90s, αρχικά σε κάποιους Kashmyr και μετά σε κάποιους Wasteland, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους μια κυκλοφορία, και επειδή προφανώς πήγε άπατη, είπαν να ξαναδοκιμάσουν, με άλλο όνομα και σε άλλη γλώσσα (ε, ρε κόλλημα!). Μη δίνετε (απαραίτητα) σημασία σε ότι γράφω. Σημασία έχει πως το II είναι ένας πολύ καλός heavy metal δίσκος με στιγμές που θα ζήλευαν πολλά αγγλόφωνα group (λύσσαξες!) και παραδόξως τον συστήνω!

680
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1403 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*