PURE VIOLENT HEDONISM: “Pure Violent Hedonism” EP

Από το Ρέθυμνο με αγάπη…

Μετρώντας λίγο παραπάνω από δυο χρόνια ζωής, οι Pure Violent Hedonism κυκλοφορούν το πρώτο τους EP και οι εντυπώσεις που αφήνουν είναι άκρως θετικές.

Ο ακροατής θα βρεθεί απέναντι από τέσσερα κομμάτια μελωδικού deathcore, στα χνάρια των Heaven Shall Burn, με στοιχεία όμως που φλερτάρουν έντονα και με την πιο μοντέρνα σχολή του ιδιώματος.

Έτσι λοιπόν, έχουμε το εναρκτήριο “One Last Time”, που σκάει σαν μικρή βόμβα και σε αρπάζει αμέσως με τον γρήγορο ρυθμό του. Στη συνέχεια έχουμε το “Define to Suffer”, το οποίο διαθέτει και το ανάλογο beat-down προς το τέλος, για να δείξει πως το σχήμα διαθέτει σύγχρονη χροιά. Ακολουθεί το “Unfair Humanity”, το οποίο σε μια άλλη διάσταση θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε δίσκο κάποιας σουηδικής death μπάντας. Για το τέλος, έχουμε το “World of Lies”, ένα παλαιότερο κομμάτι της μπάντας σε remaster έκδοση, το οποίο προδίδει και τις καταβολές του συγκροτήματος κι εν τέλει στέκεται κάπως παράταιρα σε σχέση με τα τραγούδια που προηγήθηκαν.

Σε γενικές γραμμές, το εν λόγω  EP αποτελεί μια πολύ καλή γεύση για το μουσικό ποιόν των Pure Violent Hedonism, οι οποίοι, άπαξ και συνεχίσουν με μεράκι αυτό που κάνουν, θα μας απασχολήσουν πολύ ευχάριστα στο μέλλον.

534

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.