MY SLEEPING KARMA: “Mela Ananda-Live”

Προσωπικά, βαριέμαι πολύ τα live album και είμαι δύσκολος ακροατής, αν δεν έχω και την εικόνα! Υπάρχουν όμως, εξαιρέσεις και το “Mela Ananda-Live” των Γερμανών εσωτεριστών My Sleeping Karma είναι μία από αυτές.

Ξεκινάμε από το γεγονός πως σε διάρκεια είναι ένα κανονικό live, ξεπερνώντας για 8 λεπτά τη μία ώρα και το αποκορύφωμα είναι το συναίσθημα που σου προκαλεί, αν κλείσεις τα μάτια σου.

Αμέσως τοποθετείσαι στο χώρο και χτίζεις την εικόνα που εσένα βολεύει, ώστε να γίνεις ένα με τον ψυχεδελικό τους ηχόχρωμα.

O τίτλος σημαίνει “Συνάντηση Ευδαιμονίας”, συναίσθημα που προκαλεί το άκουσμα του πρώτου live album των My Sleeping Karma, οι οποίοι όσοι τους έχουν δει ξέρουν, νιώθουν καλύτερα επί σκηνής. Η μόνη ένσταση μου είναι στον ήχο του μπάσου, ο οποίος μου ακούγεται παραπάνω μουντός από όσο θα ήθελα, δεν καταστρέφει όμως το επιτυχημένο σύνολο της ζωντανής αποτύπωσης των κομματιών, τα οποία ακούγονται πολύ κοντά στις στουντιακές τους εκτελέσεις, πράγμα που σημαίνει πως οι Γερμανοί ξέρουν ακριβώς πως να στήσουν τη μουσική τους.

Αρρώστησα ξανά με τα “Glow11” και “Ephedra”, προσκύνησα την instrumental ευφυία τους και στο μυαλό μου πλέον, είναι το καλύτερο Psychedelic heavy rock σχήμα των καιρών μας. Το απίστευτα όμορφο εξώφυλλο που συνοδεύει αυτό το πρώτο τους live album είναι ένα plus της κυκλοφορίας, της οποίας η πλειοψηφία των κομματιών προέρχονται από τα δυο τελευταία τους αριστουργήματα, “Moksha” και “Soma”, που θα ευχαριστήσουν κάθε μαστούρη της μουσικής!

Μην το προσπεράσεις, χωρίς αυτό η συλλογή σου είναι ημιτελής!

567

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.