LIONVILLE: “A World of Fools”

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το τελευταίο δισκογραφικό πόνημα των Lionville, το μουσικό άρμα του Stefano Lionetti, το οποίο χάρισε εξαιρετικές AOR στιγμές στα δυο πρώτα album του.

Με τον χαρισματικό Lars Safsund, να βρίσκεται ακόμη πίσω από το μικρόφωνο, αλλά με την έλλειψη των Pierpaolo “Zorro” Monti (Shining Line) και Alessandro Del Vecchio (Edge Of Forever, Eden’s Curse, Hardline), το σχήμα επανέρχεται υπό την αιγίδα της Frontiers (μιας εταιρείας που ταιριάζει γάντι με το ποιόν των Lionville) κι εξαπολύουν έναν ακόμη πραγματικά καλό δίσκο.

Οι επιρροές από Toto, Survivor, Journey, Richard Marx και λοιπούς καλλιτέχνες παραμένουν, έχοντας ως συνοδοιπόρο την πιο “αεράτη” παραγωγή (η οποία πλέον αποτελεί σημείο κατατεθέν της Frontiers), με τον Safsund να σε ταξιδεύει με τη φωνή του στα mid 80’s και σε στιγμές (πχ “Heaven Is Right Here”) να σε κάνει να θες να σηκωθείς και να ζητήσεις επιτέλους σε χορό εκείνη την κοπέλα που ντρεπόσουν να μιλήσεις σε εκείνο το πάρτι στο σχολείο.

Έντεκα όμορφα τραγούδια, με μοναδικό πυρήνα το melodic rock και το AOR, που σημαίνει απλά και κατανοητά κομμάτια, με αναμενόμενη δομή, ταξιδιάρικη διάθεση και refrain γεμάτα “μέλι”. Και με συνθέσεις όπως “I Will Wait”, “Show Me the Love”, “All I Want”, “Livin’ On the Edge” και το υπέροχο “Bring Me Back Our Love”, το “A World of Fools” πετυχαίνει τον στόχο του και γίνεται ένας μικρός μποναμάς για το target group του.

Εν ολίγοις, ένα γλυκά εύπεπτο δισκάκι, το οποίο δε θα αλλάξει το ρου της μελωδικής σκηνής, αλλά θα σε συντροφεύσει ευχάριστα ξανά και ξανά, ειδικά άπαξ και δηλώνεις fan του εν λόγω ήχου.

506

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.