VALET PARN: “Riddle Figure”

Είναι πραγματικά ευχάριστο το γεγονός ότι οι ελληνικές μπάντες έχουν καταλάβει πλέον πως η παραγωγή είναι ένα σημαντικό κομμάτι ενός album και δεν επαναπαύονται στα χέρια κάθε τυχάρπαστου ηχολήπτη που το παίζει παραγωγός!

Έχοντας λοιπόν τις “πλάτες” του Φώτη από τους Septic Flesh, των Devasound Studioz και των Fredman Studios (Fredrik Nordstorm), οι συντοπίτες Valet Parn, μας συστήνονται με το Riddle Figure”, ένα κράμα modern metal με thrashy περάσματα και groove διάθεση. Φέρνουν στο νου από Metallica, Nevermore και The Haunted έως In Flames, Avenged Sevefold και Disturbed, χωρίς όμως να μπαίνουν στο τριπάκι τις μίμησης. Ωραίες, φρέσκες ιδέες που φέρνουν στην επιφάνεια μια καθόλα επαγγελματική δουλειά που άπαξ και είχε βγει από σουηδούς, για παράδειγμα, θα γράφονταν ελεγείες από εγχώριους συντάκτες (και μη), ενώ το cd θα μέτραγε τις ανάλογες πωλήσεις. Απλώς το σύνδρομο “έλα μωρέ, από Ελλάδα είναι” καλά στέκει, και αυτό το αναφέρω καθώς άπαξ και δεν είχα την τύχη να λάβω το Riddle Figure” από την εταιρεία των παιδιών, δε νομίζω πως θα το ανακάλυπτα σύντομα. Ίσως σε κάποια μετέπειτα δουλειά τους που, ετεροχρονισμένα, όλοι θα μάθαιναν για αυτούς. Τέτοιο συνθετικό μεράκι δε συναντάται συχνά και το γεγονός πως στρέφονται σε πιο μοντέρνα ακούσματα, αντί των κλασσικών 80s ήχων, για μένα είναι ένα τεράστιο “συν”. Μεγάλο ατού η παραγωγή (συστατικό ιδιαίτερης σημασίας όπως ειπώθηκε και στην αρχή), ενώ ο Σταύρος (vocals) δεν προδίδει την καταγωγή του όταν αποδίδει (με τρομερή ευχέρεια θα έλεγα) τις πολυποίκιλες φωνητικές γραμμές. Εννοώ πως έχει σωστή προφορά, για όποιον δεν κατάλαβε. Το μείον είναι η μικρή διάρκεια του Riddle Figure”. Θέλαμε και άλλο κύριοι! Έχουμε λοιπόν: Valet Parn, ντεμπούτο album, άψογη παραγωγή (ελέω σωστής δουλειάς στα σωστά μέρη), εξαιρετικές ιδέες και συνθέσεις, βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Άντε να δούμε!


542
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1403 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*