DODHEIMSGARD (11/03/11) GAGARIN 205

Αποτελούν είδηση οι πε­ριο­δείες των DHG με τη συ­χνό­τη­τα που γίνονται, πό­σο μάλλον όταν γίνονται και χωρίς κάποια νέα κυ­κλο­φο­ρία να υπο­στη­ρί­ξουν. Με δεδομένη όμως και την αντι­συμ­βα­τι­κό­τη­τα της μπάντας, που θα σκοτείνιαζε αυτό το βράδυ, περίμενα και λίγο πιο γεμάτο το Gagarin. Τελικά μόνο κάτι μυστήριοι και μερικοί περίεργοι μαζευτήκαμε, τα μεγάλα πλήθη ήταν αλλού…

Σχετικά με τις 2 ελληνικές μπάντες και τι στυλ black παίζουν, το καλύτερο είναι να εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία και να τους τσεκάρετε στα διάφορα myspace και να έχετε τη δική σας άποψη. Έτσι γλιτώνετε και τις περιττές ανακρίβειες του καθενός σαν και του λόγου μου.

Οι Enshadowed ήταν η πιο θεατρική πλευρά της βραδιάς. Σκοτεινοί, αρκετά ατμοσφαιρικοί, αλλά νομίζω με λίγο άδειο ήχο και εν τέλει κάπως κουραστικοί,
παρ’ όλο που έχασα και τα 2-3 πρώτα κομμάτια τους.

Enshadowed

Οι Gospel of Grief από την άλλη, ήταν εξίσου μαύροι αλλά με πολύ περισσότερη “τσίτα”, και με τζούρες thrash μέσα, οπότε ήταν λίγο πιο κοντά στα γούστα μου.
Ο τραγουδιστής αρκετά ψαρωτικός και με πολλή καλή σκηνική παρουσία τούς έδινε πόντους, και είχε την πλάκα του, το “σας μισούμε όλους” attitude με τα δάχτυλα αγκυλωμένα… Δε λέω πάντως, από devil’s horns και κωλοδάχτυλα χορτάσαμε όλοι.

Gospel of Grief setlist
Dethroned
Stary Throne of It
War And Damnation
Is Venit Ex Abyssus
Suicidal Lunacy
Dual Hypostasis Of Nihil
Hell’s Reality

Gospel

Οι αντιδράσεις του κοινού πάντως, μαρτυρούσαν πως όλοι είχαν έρθει για άλλο πράγμα αυτό το βράδυ. Και η μισανθρωποκίνητη μηχανή των DHG δικαιολόγησε απόλυτα αυτή την προσμονή. Οι Νορβηγοί για μιάμιση ώρα άπλωναν τους hi-tech μαυρόψυχους, αφιερωμένους στο χάος, εφιάλτες τους με χειρουργική ακρίβεια.
Δεν είχε πολλές επικοινωνίες με κοινό και κωλογλειψίματα. Όποιος γουστάρει!
Οι λοιποί μπορούν να πεθάνουν ακαριαία, we don’t give a shit…

DHG01

Τα κομμάτια επιλεγμένα από κάθε περίοδο της μπάντας, αλλά ήταν έτσι “φιλτραρισμένα” ώστε να ακούγονται σαν να είναι όλα βγαλμένα από το ίδιο άλμπουμ. Ο Vicotnik τράβηξε τα ζόρια του με την κιθάρα για 1-2 τραγούδια κάπου στα μισά, αλλά από το Supervillain… μέχρι το τέλος είχαν βγει τα ξυράφια και πετσόκοβαν. Ο Kvohst σίγουρα τραβάει τα βλέμματα με τον τρόπο που γεμίζει τη σκηνή, βαμμένος και ψιλο“πηδηγμένος απο το παράθυρο”, κάνει και καλό σετάκι με τον Jormundgand που ξεφεύγει κανονικά πάνω στα keyboards.

DHG01

Και τελικά τι έμεινε; Για να πω την αλήθεια, μου έμεινε μια καλή ΒΜ συναυλία. Περίμενα όμως κάτι καλύτερο, κάτι που θα μου έμενε χαραγμένο για πολύ καιρό και όχι μια “επαγγελματική νίκη” σε μισογεμάτο (ή μισοάδειο, όπως το δει κανείς) γήπεδο. Ίσως οι πιο βαμμένοι DHG-άδες (κατά το Manowar-αδες) να πέρασαν καλύτερα, ή μια αξέχαστη εμπειρία. Εγώ πάλι πολύ αμφιβάλω. Καλά ήταν, αλλά μέχρις εκεί…

Dodheimsgard setlist
Intro
A Slakte Gud
The Snuff Dreams Are Made Of
Paramount Empire
Fluency
Ion Storm
Monumental Possession
Kronet Til Konge
Supervillain Serum
Sonar Bliss / 21st Century Devil
Vendetta Assassin
Apocalypticism
Traces Of Reality

DHG01

DHG01

DHG01

Κείμενο/ photos: Πάνος Ματθαιογιάννης

422