AMNIAC: “Matriarch”

Το ντεμπούτο των Πειραιωτών Amniac, “Infinite”, κυκλοφόρησε το 2014 κι αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς. Όμορφη βαριά ατμόσφαιρα με είχε περικυκλώσει και αναρωτιόμουν τι θα ακούσουμε στη συνέχεια.

Το δεύτερο ολοκληρωμένο τους δημιούργημά, με τίτλο “Matriarch”, συνεχίζει στο ίδιο post metal/sludge μοτίβο και παρουσιάζει το κουαρτέτο από το λιμάνι ακόμα καλύτερο.
Πέντε κομμάτια αποτελούν το “Matriarch”, σε ένα σύνολο 38 περίπου λεπτών, που από τους τίτλους και το μουσικό δέσιμο των τραγουδιών, θα έλεγα μάλλον πως πρόκειται για concept album. Ακούγεται με μεγάλη δίψα, δείχνει καλή στόφα μουσικών και το τελείωμα του είναι από τα πιο δραματικά έχω ακούσει τελευταία.

Μια δουλειά που αξίζει τα λεφτά της (αφού και η παραγωγή της είναι προσεκτική και το εξώφυλλο υπέροχο) και κάνει την εγχώρια σκηνή να μοιάζει ακόμη πιο ολοκληρωμένη.

Στις 10 Φεβρουαρίου στο Death Disco μπορείς να το ακούσεις ζωντανά, υμνώντας τη Μητριάρχη (link).

692

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.