HEADQUAKE: “Roots and Branches”

Το αθηναϊκό heavy/stoner-rock που ακούει στο όνομα Headquake, τρία περίπου χρόνια μετά το δεύτερο album τους, “Into the Spiral”, αποφασίζουν να ανοίξουν τα συρτάρια της αρχειοθήκης τους και να “αποχαρακτηρίσουν” περασμένες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις.

Το “Roots And Branches” περιλαμβάνει ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από την πρώτη περίοδο τους, από το 1993 έως το 1995, τότε που δεν υπήρχαν τα μούσια και η λέξη stoner μόνο σε ταινίες.

Η παραγωγή είναι εκείνης της εποχής και αυτό φαίνεται, αλλά δεν καταστρέφει το γεγονός πως υπάρχουν όμορφα και σημαντικά riffs, τα οποία καλώς δεν μένουν ανεκμετάλλευτα. Όμως, η σημασία αυτής της κυκλοφορίας είναι περισσότερο ιστορική από ό,τι άλλο.

Εκτός από την παρουσία των Μπάμπη Δαλίδη (ex-Villa 21) και Λεωνίδα Παπαδάκη (ex-Melting Ashes), η πλευρά Roots (σε βινύλιο θα το πάρεις, άσε τα ψηφιακά), που ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1993, περιέχει τον αδικοχαμένο κιθαρίστα Κώστα Ποθουλάκη (ex-Villa 21) , παρέα με το Θανάση Μπανάσιο, κιθαρίστα των Headquake ως σήμερα, αλλά και τη χαρακτηριστική φωνή του Αργύρη των Nightstalker.

Στην πλευρά “Branches” το σχήμα παρουσιάζεται τετραμελές πλέον, με νέο τραγουδιστή τον αμερικανό Shen “Zen” Lenahan και νέο κιθαρίστα τον Στέλιο “Schema” Γιαννουλάκη, δίνοντας μας μια πρόγευση για τη δεύτερη περίοδο της μπάντας.

Κυκλοφορεί από την Sound Effect Records σε περιορισμένη έκδοση βινυλίου:
-260 σε μαύρο βινύλιο και
-160 σε κόκκινο/μπλε σπλάτερ, που περιλαμβάνει και αντίγραφο πόστερ από live της μπάντας της περιόδου των 90s.

Το “Roots and Branches” είναι κάτι που πρέπει να αποκτήσει ο παθιασμένος heavy rocker, που θέλει να έχει συμπληρωμένη την εγχώρια συλλογή του ήχου.

Το εξώφυλλο είναι ένα όμορφο έργο τέχνης και προσθέτει πόντους στην κυκλοφορία, μαζί με κομμάτια που θα σου μείνουν στο μυαλό, όπως τα “Death and Confusion”, “Fix” και “Speed Witch”.

Η ερώτηση είναι: “Σου αρέσει η ιστορία;”

609

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.