1000mods, Naxatras (21/01/2017) Piraeus 117 Academy

ΠΑΤΑΚΡΑΟΥ!!!

Ακούστηκε κρότος στην Πειραιώς από το ασφυκτικό sold out του κουαρτέτου από το Χιλιομόδι Κορινθίας. Με πάνω από 2000 προπωλημένα εισιτήρια, δεν περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από μια ηφαιστειακή ατμόσφαιρα.



Οι Naxatras έπαιξαν παραπάνω από σωστά το ρόλο του εναρκτήριου σχήματος και με το ψυχεδελικό (και ολίγον ανατολίτικο) heavy rock τους, δεν άφησαν καμιά ψυχή ασυγκίνητη.
Με όρεξη και αρκετή κίνηση επάνω στη σκηνή, αφού έπαιζαν σε ένα σεβαστό σε αριθμό κοινό, ξεκίνησαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο και μας κράτησαν παρέα για μια ώρα περίπου.

Είναι σίγουρα από τα ανερχόμενα σχήματα του είδους και ακολουθούν κατά πόδας, την αδυναμία μου, τους Tuber.

Με μια μικρή αργοπορία, σηκώθηκε ένα τεράστιο σεντόνι μπροστά από τη σκηνή και για τα πρώτα δευτερόλεπτα παρακολουθήσαμε τους 1000mods θέατρο σκιών. Με την πτώση του υφασμάτινου παραπετάσματος, το γεμάτο Academy άρχισε να σείεται στους έντονους ρυθμούς των Μοδιών. Ο ήχος προσεγμένος ακουγόταν καλά ακόμη και σε μια γωνία που είχαμε κάποιοι παγιδευτεί και οι όμορφοι φωτισμοί έκαναν το όλο κόλπο πιο φαντασμαγορικό.

Ακούσαμε φυσικά κομματάρες από το νέο τους album “Repeated exposure to…”, όπως τα “Loose”, “The Son”, “Electric Carve”, το αγαπημένο μου “Above 179” και το “Into the Spell” που έφτασε με το encore προς το τέλος της βραδιάς. To “She” αφιερωμένο στα κορίτσια που πληγώνουν, μεγάλες στιγμές με τα “Low” και “Road to Burn”, ενώ όταν στο encore ακούστηκαν back to back τα “El Rollito” και “Vidage”, δεν υπήρχε στόμα να μην τραγουδάει εκεί μέσα.

Οι 1000mods είχαν παραληρήσει και φαινόντουσαν σαν να μη θέλουν να τελειώσει αυτή η νύχτα θριάμβου, ενώ ο κόσμος κουνιόταν όσο περισσότερο μπορούσε, ο καθένας στα λίγα εκατοστά που του αναλογούσαν.

Ένα ακόμη highlight της αγγλόφωνης ελληνικής rock έλαβε χώρα την 21η Ιανουαρίου του 2017!

WE ARE THE DOGS THAT LIVE IN DESPAIR!

Συναυλιακό tip: μην κάθεστε ποτέ πίσω από ψυγείο… κόντεψα να χάσω τα δάχτυλα των ποδιών μου από το κρύο.

Photos: Cristina Alossi

697

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.