FRIEND OF GODS: “You Gotta Look Good In This Fucking Business” EP

Δεν θέλω ταραχές. Θέλω ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Το καινούργιο EP των Friend of Gods δεν ήρθε για να μας ξεσηκώσει τα μυαλά αλλά για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Πρέπει έτσι κ αλλιώς να φαίνεσαι καλά σε αυτή τη γαμημ$#$ δουλειά οπότε σας θέλω ψύχραιμους και υπομονετικούς.

Τι δισκάρα έβγαλαν πάλι οι τύποι ρεεεε. Η απλούστερη πολυπλοκότητα που έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια. Μπορεί “Subject To Change Without Notice” να μην ξαναβγεί ποτέ αλλά έχουμε τους Friend of Gods να μας  παίρνουν σβάρνα τα μυαλά και τη λογική, κάθε λίγο και λιγάκι, αυτήν τη φορά με το “You Gotta Look Good In This Fucking Business” EP και να μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχει ελπίδα στον πλανήτη Χ.

Αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς έστω και για λίγο στο να κάνεις δυο πράγματα ταυτόχρονα θα δυσκολευτείς αλλά πιστεύω ότι με συστηματική ακρόαση θα τα καταφέρεις και θα ανακαλύψεις ένα κόσμο ομορφότερο που αγνοούσες πλήρως την ύπαρξή του. Μπορεί πίσω από μια πολυσύνθετη μελωδία να κρύβονται πολλά, αλλά εδώ απαιτείται προσπάθεια για να την ανακαλύψεις. Για τους μη μυημένους αυτά.

Για του μυημένους, τα πράγματα είναι απλούστερα. Χαμόγελα ευχαρίστησης παντού. Σου προσφέρονται απλόχερα μαγικές εναλλαγές στα όρια του φανταστικού κι εσύ απλά απορροφάς κάθε φορά όσο περισσότερα μπορείς. Ρουφάς από δω ρουφάς από κει και μετά από αμέτρητες ακροάσεις ρουφάς ακόμα. Κι εκεί που ξέρεις πλέον τι θα λάβεις είσαι προετοιμασμένος κι η ηδονή κρατάει ακόμα περισσότερο. Οι μυημένοι θα καταλάβουν.

Το “You Gotta Look Good In This Fucking Business” είναι ό,τι πιο ώριμο, μεστό, με ουσία και νόημα εικοσάλεπτο που άκουσα στο χώρο τα τελευταία χρόνια. Οι Friend of Gods δεν φοβούνται πλέον να φανερώσουν απροκάλυπτα τις επιρροές τους αλλά ξέρουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν επάξια και μπορούν να προσφέρουν κάτι μοναδικό, κάτι δικό τους. Κομμάτια σαν το “Chase Move Kill” δύσκολα γράφονται. Μετά από αμέτρητες συνεχόμενες ακροάσεις δυσκολεύομαι να ξεπεράσω την συνθετική μαγεία και τις εξωγήινα απίστευτες μουσικές εναλλαγές του “You Gotta Look Good In This Fucking Business”.  Και ξέρω ότι έχω πολλά ακόμα να λάβω. Ευχαριστώ.

601

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.