ONE MAN ARMY & THE UNDEAD QUARTET: “The Dark Epic”

Η μπάντα του πρώην frontman των The Crown, έφτασε αισίως στην τέταρτη full length κυκλοφορία της. Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας το εξώφυλλο του The Dark Epic”, νόμιζα πως είχα να κάνω με ένα concept album, αλλά μάλλον δεν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο, καθώς ούτε οι στίχοι συνδέονται άμεσα, αλλά ούτε υπάρχει κάποια αναφορά επί τούτου στο δελτίο τύπου.

Anyway, όσοι γνωρίζετε τις προηγούμενες δουλειές του σχήματος, δεν πρόκειται να εκπλαγείτε, μιας και τα cd των One Man Army & the Undead Quartet κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα ποιότητας, αλλά οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με τους The Crown δεν ευνοούν το συγκρότημα. Η μουσική τους αν και καταιγιστική, σε σημεία γίνεται ολίγον τι αναμενόμενη και κουραστική, αλλά δε βαριέσαι, το συνολικό αποτέλεσμα σε ανταμείβει. Άλλωστε από το ντεμπούτο τους κιόλας έχουν καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με οτιδήποτε άλλο πέραν του αβυσσαλέου και πατροπαράδοτου thrash/ death metal (με μοναδική εξαίρεση το πιο πειραματικό “Error In Evolution” του 2007). Βέβαια το ότι πάλι άλλαξε ο κιθαρίστας δε βοηθάει στο να αποτινάξουν το βραχνά της αντιμετώπισης τους ως project του Johan Lindstrand, κάτι που προσωπικά πιστεύω πως τους κρατάει κάπως πίσω. Το album θέλει μερικά ακούσματα για να εκτιμηθεί, αλλά με πολύ εύκολα και γρήγορα ξεχωρίζουν τα Snitch, The Pleasures of Slavery, Devils Harlot και Dark Epic. Για να συνοψίσω λοιπόν: η νέα δουλειά των One Man Army & the Undead Quartet είναι μια πάρα πολύ καλή κυκλοφορία για τους λάτρεις του thrash/ death και παρότι Σουηδοί οι κύριοι, μην περιμένετε μελωδίες και τα συναφή. Όσοι δε, δηλώνετε fan των The Crown και δεν έχετε ακόμη ασχοληθεί με το συγκρότημα, μάλλον ήρθε ο καιρός.

505

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.