CHANIA ROCK FESTIVAL: Και οι Septic Flesh στα Χανιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Chania Rock Festival 2017
(30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2017, Χανιά, Προμαχώνας San Salvatore)

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ήδη τρία συγκροτήματα για το Chania Rock Festival που θα γίνει στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Οι BLIND GUARDIAN, την Παρασκευή 30/6 και οι WARLORD με τους INNERWISH το Σάββατο 1/7. Ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε κι ένα ακόμη όνομα για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Και τι όνομα. Αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία ονόματα –διαχρονικά- της ελληνικής metal σκηνής κι όχι μόνο στον ακραίο χώρο, με ένδοξο παρελθόν κι ακόμα πιο δυναμικό παρόν, διεθνή καριέρα, που παίζει για πρώτη φορά στο Chania Rock Festival και μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στην Κρήτη. Ο λόγος για τους SEPTICFLESH!!!

Το συγκρότημα των αδερφών Αντωνίου, με τον Σπύρο (Seth Anton Siro) πλέον του ότι παίζει μπάσο και τραγουδά, να είναι από τους πιο διάσημους σχεδιαστές εξωφύλλων στον ακραίο –και όχι μόνο- χώρο και τον Χρήστο να έχει και τους CHAOSTAR και να είναι υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις και τα συμφωνικά σημεία πάρα πολλών συγκροτημάτων, είναι ένα από τα πρώτα εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας στο Heavy Metal, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Γαλλική Holy Records. Τα πρώτα άλμπουμ τους, είχαν έναν εξόχως χαρακτηριστικό μελωδικό death metal ήχο, με αρκετά doom στοιχεία, από το “A fallen temple” του 1998 όμως (δίσκο που συμμετείχε και η Ναταλί Ρασούλη) και ιδιαίτερα το “Revolution DNA” που, τον τελευταίο τους με τη Holy Records, άρχισαν να μπαίνουν πιο goth και πιο industrial στοιχεία στον ήχο τους. Το “Revolution DNA” μάλιστα, υπήρξε πολύ πρωτοποριακό, με μία παραγωγή που τουλάχιστον για εκείνη την εποχή, ήταν κορυφαία και παραμένει μέχρι σήμερα ένα άλμπουμ που σε όλο του το «πακέτο» (artwork, παραγωγή συνθέσεις), είναι από τα πιο άρτια όλων των εποχών για εγχώριο σχήμα.

Η πρώτη περίοδός τους, έκλεισε με το πολύ ακραίο “Sumerian daemons”, που βγήκε από την Hammerheart το 2003 και σηματοδότησε την –προσωρινή όπως φάνηκε- διάλυσή τους. Η επαναδραστηριοποίησή τους ήρθε σαν βόμβα μεγατόνων με το ανυπέρβλητο “Communion” του 2008, που κυκλοφόρησε από τη Γαλλική Season Of Mist και δημιούργησε παγκόσμια αίσθηση, βάζοντας για τα καλά το γκρουπ στον παγκόσμιο χάρτη και δίνοντάς τους την ευκαιρία για εξαιρετικές περιοδείες κι εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Η Φιλαρμονική ορχήστρα και η παιδική χορωδία της Πράγας, που συμμετέχουν από εκείνο το άλμπουμ και για τα δύο επόμενα (“The great mass” και “Titan”) προσδίδουν έναν ακόμα πιο χαρακτηριστικό συμφωνικό death metal ήχο στους SEPTICFLESH και σε συνδυασμό με το εξωπραγματικό drumming και τον συνδυασμό των ακραίων φωνητικών του Σπύρου με τα καθαρά του Φώτη Βαγενά, το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει το σχήμα που επέστρεψε δυναμικότερο από ποτέ, όντας ένα από τα ελάχιστα σχήματα που επανασυνδέθηκε για να κυκλοφορήσει ουσιαστικά τους καλύτερους δίσκους του!!!

“The extreme metal TITANS land in Chania”!!!

Πολύ περιορισμένα early bird tickets με 45 ευρώ τιμή διημέρου στα:
www.123tickets.gr
No Remorse (Αθήνα)
Sirens (Αθήνα)
Nephilim (Θεσσαλονίκη)
Route 66 (Ηράκλειο)
Chaplin’s (Ρέθυμνο)
Beatnik (Ρέθυμνο)
Avalon (Χανιά)
Monsterville (Χανιά)

www.chaniarockfestival.gr
https://www.facebook.com/Chania-Rock-Festival-349225545269416/
https://www.facebook.com/events/129952390828135/

Οι μέρες μέχρι στιγμής έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Παρασκευή 30/6: BLIND GUARDIAN, SEPTICFLESH
Σάββατο 1/7: WARLORD, INNERWISH

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Σάκης Φράγκος ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 2109939613 – 6938090471)

203