DOWNTOWN ASSOCIATION: “City Guide”

Οι Downtown Association είναι ένα νεότευκτο σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που δρα στον χώρο του hard rock / heavy metal και αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί την debut δουλειά του.

H μουσική των Downtown Association κινείται κυρίως σε αμερικανότροπα πεδία και θα έλεγα ότι οι επιρροές της εστιάζονται κυρίως στη σύγχρονη περίοδο του ύφους (μια από αυτές που διέκρινα μέσα στο ομοιογενές υλικό της μπάντας είναι οι Alter Bridge επί παραδείγματι) αν και συχνά πυκνά θα ακούσεις θέματα της ’80s αγαπημένης εποχής, στο ύφος των Guns’ n’ Roses.

Τα μέλη εμφανίζονται αρκετά διαβασμένα στο αντικείμενο τους. Riffολογία πολύ αυθεντικής φύσεως από τον Γιώργο Ματίκα, σκληρή ηχητικά, εξαιρετικό το ρυθμικό δίδυμο των Νίκου Ντανιέλου (μπάσο, επίσης στους Bend for Eleven και Blue Flames) και Τάσoυ Οικονομίδη (drums επίσης στους Πράσσειν Άλογα) και πολύ καλή απόδοση από τον Dean Mess των W.A.N.T.E.D. ο οποίος είναι πολύ δυναμικός πίσω από το μικρόφωνο κι διαθέτει καλή φωνή για το είδος.

Αρκετά καλά τα “King of the Hole”, “Braindead” (με τη συμμετοχή του Kosta Vreto στα solo) και “Media Hope”, το καθαρά hard rock “Dynamo”, όπως επίσης τα εξαιρετικά “Deep Cut” (πολύ καλό solo σε ένα όμορφο, ρεφρενάτο κομμάτι που μου έφερε στο νου τους Whitesnake, τους Magnum – ενδεικτικές οι αναφορές) και “Lover’s Shadow” (με southern rock meets Motorhead διάχυτο πνεύμα) όπως και το επιλογικό “Predictable Chaos” που κλείνει το album οργανικά, με τις μελωδικές κιθάρες των Ματίκα και Θανάση “Lyssa” Καζάκη (Redrum και αρχαίοι Sarissa) να παίρνουν τα ηνία με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο ήχος εμφανίζει κάποιες αδυναμίες, εξυπηρετεί μεν τις απαιτήσεις των συνθέσεων αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πιο “γεμάτος”, κάτι που ίσως αντισταθμίζεται με τη live αίσθηση που αποπνέει συνολικά το “City Guide”. Τεχνικό ζήτημα, όπως και να ‘χει, που δεν σκιάζει επ’ ουδενί την πολύ καλή συνθετική άποψη της μπάντας.

Αξιόλογο hard ‘n’ heavy λοιπόν από τους θεσσαλονικείς που αξίζει τις αυτιές των ενδιαφερομένων του είδους και όχι μόνο. Εύληπτη, άμεση μουσική χωρίς φρου-φρου κι αρώματα, που ο προορισμός της είναι να ανοίγεις τα γεμάτα μπουκαλάκια σου και να τα αδειάζεις απρόσκοπτα, χωρίς πολλές σκέψεις να βασανίζουν τον εγκέφαλό σου. Μου άρεσαν οι Downtown Association και το “City Guide” είναι μια πολύ καλή αρχή για μια μπάντα που δείχνει πολλές αρετές. Θα τους παρακολουθώ.

515

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.