THE DRIP: “The Haunting Fear Of Inevitability”

Η αυγή του 2017 μας φέρνει και το ντεμπούτο album των Αμερικάνων grind-deathsters The Drip.

Και φυσικά, όταν ακούτε Αμερική και grind σε ποια εταιρία σας πάει το μυαλό; Ε ναι, στη Relapse φυσικά, από την οποία έχουν κυκλοφορήσει και το προ τριετίας EP τους, “A Presentation Of Gruesome Poetics”.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ δεν τα πάω καλά με το συγκεκριμένο είδος, οι The Drip, αν και στον πυρήνα τους είναι μια grind μπάντα, κοιτάζουν αρκετά στον καθαρόαιμο death metal ήχο και κέρδισαν την προσοχή μου σε κομμάτια όπως τα “Painted Ram”, με την αξιοζήλευτη μελωδική γραμμή της κιθάρας (στο δεύτερο μισό) και “In Atrophy” που προλαβαίνει σε 2’ διάρκειας να απλωθεί τόσο, όσο δεν καταφέρνουν άλλα κομμάτια σε 10’ . Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα 12 τραγούδια του album μην περιμένετε τρομερές εκπλήξεις. Διάρκειες έως 3’ το πολύ, σκισμένα φωνητικά, κοφτές κιθάρες, blastbeats και άπειρα breakdowns.

Ουσιαστικά, αυτό είναι το “The Haunting Fear Of Inevitability”. Ένα grind/death album που κατάφερε να κερδίσει έναν μη οπαδό του είδους. Τώρα για τους οπαδούς αυτό δε ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

473