34- Short Skirt/ Long Jacket

Ήθελα να αποφύγω να σχολιάσω το ρου της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, αλλά τελικά μου είναι αδύνατο να μην αηδιάσω βλέποντας ένα άθλημα να γίνεται ένα θέατρο σκιών με πρωταγωνιστές ένα μάτσο προύχοντες, κομπάρσους τους διαιτητές και κάπου στα παρασκήνια τους ίδιους τους αθλητές.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

CAKE:
“Short Skirt
Long Jacket”

Πέρασε πάνω από εβδομάδα από το derby μεταξύ των “αιωνίων”, και ακόμα να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα απαράδεκτα σκηνικά που συνέβησαν. Όλα συνέβησαν σε αυτό το ματς, και αυτό ήτα ίσως που εξόργισε τους απανταχού λάτρεις του ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτως ομάδας. Η διαιτησία ήταν κάκιστη και προκλητική, η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και από τα καπνογόνα φορτισμένη, ο γηπεδούχος δεν ικανοποίησε τους φιλάθλους του ποδοσφαιρικά, αλλά πήρε το αποτέλεσμα τελικά, ενώ ο Μαρινάκης αποδείχτηκε πολύ λίγος για πρόεδρος, παρά τα κιλά του.

Ήταν ένα αγώνας που πήγε την Ελλάδα χρόνια πίσω, όταν οι Βαρδινογιάννηδες και οι Κοκκαλαίοι ασελγούσαν συστηματικά στο εγχώριο πρωτάθλημα. Τα σκήπτρα αυτών από ότι φαίνεται αναζητεί ο τωρινός πρόεδρος του Ολυμπιακού. Η γενικότερη αλαζονική του συμπεριφορά και οι θρασείς δηλώσεις του μετά το derby, προδίδουν έναν άνθρωπο απαίδευτο που απλώς απέκτησε δια της κληρονομικής μεθόδου πολλά χρήματα. Δε λέω, έχει καταφέρει και έχει γίνει αρεστός στους μη σκεπτόμενους οπαδούς, αλλά οι υγιείς φίλαθλοι τι του φταίνε;

rocka34

Και όταν μιλάμε για έναν ιστορικό σύλλογο, ένας τέτοιος πρόεδρος, μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα του, καθώς όταν κάποιος αυτοαναιρείται συνεχώς, πρώτα ξεφτιλίζει μεν τον εαυτό του, αλλά η μπάλα παίρνει και όλον τον περίγυρό του. Και οι φτηνές δικαιολογίες περί αγνωσίας, δεν μετράνε. Άπαξ και κάποιος δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί μια θέση, τότε κακώς που την πήρε εξ αρχής.

Τα διαιτητικά λάθη (;) που ουσιαστικά έκριναν το πρωτάθλημα, ακολούθησε η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά γήπεδα και δεν είναι πρωτόγνωρο. Αντί όμως όλοι αυτοί να πανηγυρίσουν για τον τίτλο που, έστω και με αυτόν τον τρόπο πήραν, προτίμησαν να προπηλακίσουν παίχτες της αντίπαλης ομάδας. Δεν ξέρω εάν φταίει το ότι η ομάδα τους ουσιαστικά έχασε από τον Παναθηναϊκό, σε εντυπώσεις και σε πραγματικό score, και απλώς δεν ήθελαν να το παραδεχτούν, αλλά τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε να τιμωρούνται με βαριές ποινές και όχι με ένα μικρό χάιδεμα, ως είθισται.

Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο ο Μαρινάκης να βρίζει και να συμπεριφέρεται σαν τον Τσουκαλά, τότε μάλλον έχουμε πιάσει πάτο. Διότι του δεύτερου τουλάχιστον, είναι η δουλειά του το να φοράει παρωπίδες και να πουλάει τσαμπουκά. Του πρώτου, ως πρόεδρος της Super League παράλληλα, ο ρόλος που έχει είναι τελείως διαφορετικός.

rocka34


Αρρωστημένες καταστάσεις και η πολιτεία απλά κάθεται άπραγη (πρωτότυπο!). Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να τρομοκρατείται από μια χούφτα προβληματικών ατόμων οποιοσδήποτε δεν ενστερνίζεται τις οπαδικές απόψεις τους. Και όταν δε, αυτό στηρίζεται από έναν δήθεν παράγοντα που αρέσκεται να πυροδοτεί καταστάσεις, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για βουτυρομπεμπέ, τότε είναι λογικό να σπάνε θέατρα και γήπεδα…

Και επειδή ποτέ ο τίτλος που βάζω δεν είναι τυχαίος, με βάση τα σχόλια του Μαρινάκη περί φούστας του Cisse, τα πισωγυρίσματα στις δηλώσεις του, τις δήθεν συγγνώμες και την ψευτομαγκιά, κάτι μου λέει πως μάλλον άλλος τελικά φοράει φούστα…

Δημοσιεύθηκε στις 28/02/11

ΥΓ το ότι το παραπάνω κείμενο αναφέρεται περισσότερο στον Ολυμπιακό (λόγω επικαιρότητας), μην κάνει τους υπόλοιπους να χαίρονται… Αλήτες, πρεζάκια και ηλίθιοι υπάρχουν παντού!

rocka34

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.