OBSCURE EVIL: “Void Fumes” EP

Πρώτη επίσημη κυκλοφορία για το τρίο από το Περού, μετά το demo “Midnight Forces” που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Οι Obscure Evil κινούνται στο χώρο του black/thrash με έντονα early 90s στοιχεία και κάποιες δυνατές ομοιότητες με πρώιμους Morbid Angel. Ο ήχος είναι πρωτόγονος τόσο από άποψη παιξίματος όσο και από άποψη παραγωγής.

Γνήσιο τέκνο της Λατινοαμερικάνικης σχολής το “Void Fumes”, παρουσιάζει καλή δουλειά στις κιθάρες με κάποια δυνατά riff, χώσιμο στα drums και μια μίξη από brutal και ουρλιαχτά φωνητικά σε ένα πραγματικό ηχητικό συνονθύλευμα. Δεν έχω παραπάνω πληροφορίες για τον τρόπο ηχογράφησης αλλά μοιάζει να έχει γίνει live σε studio ή τουλάχιστον να βγάζει επιτηδευμένα μια τέτοια αίσθηση.

Από εκεί και πέρα στα έξι κομμάτια αυτού του πλούσιου EP διάρκειας 24’ (μη ξεχνάμε ότι η διάρκεια σε πολλά album του είδους δεν ξεπερνά τα 30-‘35’) ο οπαδός θα ακούσει τα πάντα. Από την evil ατμόσφαιρα του “Unevenly Crafted Shapes”, στο instrumental thras-ίζον “Darkness Descends Upon The Eternal Flames Of Doom” και μετά στην death αισθητική του “Thus Spoke Zarahustra” και “The Ceased Thrust” πριν επιστρέψουμε στον black/thrash όλεθρο των “Black Metal Storm” και “Cosmic Ascension”.

Μια γνήσια underground κυκλοφορία από τους Περουβιανούς, που κυκλοφορεί σε ltd pro-tape (150 κόπιες) και σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε CD μέσω της Unspeakable Axe Records. Περισσότερες πληροφορίες όπως και δυνατότητα να ακούσετε και να παραγγείλετε το EP, στο παρακάτω link.

https://caligarirecords.bandcamp.com/album/void-fumes

443