ENBOUND: “The Blackened Heart”

Οι metallers Enbound είναι ένα σουηδικό σχήμα που δημιούργησε ο πολυπράγμων drummer Mike Cameron Force.

Με το “And She Says Gold” debut τους πριν μια πενταετία περίπου, έλαβαν αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια και ο Mike, δουλεύοντας όλον αυτόν τον καιρό το υλικό του και ολοκληρώνοντας συγχρόνως και το line up της μπάντας του, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το δεύτερο τους full length, το πολύ καλό “The Blackened Heart”.

Ο χώρος που κινούνται οι Enbound είναι το μοντέρνο μελωδικό heavy / power metal στο ύφος των σύγχρονων Stratovarius (τυχαία αλλά ενδεικτική επιρροή μέσα σε ένα πλήθος άλλων) με αρκετά στοιχεία από τον κλασσικό/ συμφωνικό και progressive χώρο. Εξαιρετικά φωνητικά από τον Lee Hunter, ο οποίος διαθέτει μια θαυμάσια για το είδος φωνή, συμπαγής όσο και big sounded φύσεως μουσική, σχετικά γρήγορων ταχυτήτων – δεμένο και αψεγάδιαστο rhythm section – με καλό όσο και τεχνικό riffing και εξαιρετικά solos από τον βιρτουοζάκο Marvin Flowberg.

Τα τραγούδια των Enbound βρίθουν ευήκοων μελωδιών, είναι κεφάτα, αξιομνημόνευτα και η ροή του “The Blackened Heart” έχει τα φόντα μιας ευχάριστης ακρόασης, κάτι που είναι συνέπεια της τέλειας ηχητικής περιβολής του Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Primal Fear). Ολοκάθαρος ήχος, διαύγεια και κρυστάλλινη καθαρότητα που αναδεικνύει τις τεχνικές αρετές των μελών που απαρτίζουν τους Enbound.

Εξαιρετικά τα “Give Me Light”, “Crossroad”, “Get Ready For” και “Make You So Unreal”, τραγούδια με πολύ όμορφα ρεφρέν, το γρήγορο “Feel My Flame” με τη συμμετοχή του μεγάλου Mike LePond των Symphony X στο μπάσο, η μπαλάντα “They Don’t Really Know” και το “Falling”, στο οποίο συμμετέχει η Linnea Wikstrom (Therion, Kamelot) στα back φωνητικά.

Καλό album το “The Blackened Heart”. Δεν είναι κάτι συνταρακτικό ή κάτι που δεν έχει ξανακουστεί, αλλά έχει καλά τραγούδια, η απόδοση των μουσικών είναι σε υψηλά επίπεδα και αν είσαι φίλα προσκείμενος προς τις ευρωπαϊκές heavy/ power metal τάσεις, θα σου αρέσει πολύ. Για την ίδια την μπάντα, μια πολύ φερέλπιδα απόπειρα, σίγουρα εξελικτικό άλμα προς το καλύτερο. Θα τους παρακολουθώ.

500

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.