CROWD:CONTROLLED: “The Path Integral” EP

Μια πενταμελής μπάντα από την Αθήνα κάνει την εμφάνιση της στον extreme metal χώρο.

Πρόκειται για τους Crowd:Controlled οι οποίοι πρόσφατα πραγματοποίησαν την παρθενική δισκογραφική τους κίνηση κυκλοφορώντας το EP πέντε κομματιών “The Path Integral”.

Οι Crowd:Controlled έχουν αρκετά καλές ιδέες και η μουσική τους έχει προσωπικότητα, δεν είναι και τόσο συνήθης καθώς παρουσιάζει ποικιλομορφία. Το intro ακουστικό θέμα του “Path Integral Formulation” και τα πρώτα riff του “The Antidote” (με δομή που δείχνει προς Dark Tranquillityικά ή Dissectionικά ηχοτόπια) δεν σε προϊδεάζουν απολύτως γι’ αυτό που επακολουθεί. Το όποιο είναι αρκετά καλό συνθετικά, εναλλασσόμενο στις ταχύτητες, brutal thrash / death metal.

Θεωρώ ότι το thrash στοιχείο (με επιρροές από Sepultura κυρίως, για παράδειγμα στα “Spawn Of Hate” και “Manifest Error”) εστιάζεται στη βασική riffολογία των κομματιών, με την death αντίληψη να εμφανίζεται στη φωνή του Άρη (πολύ καλός growler, στα χνάρια του Tomas Lindberg των At The Gates) και σε κάποια breaks του tempo, με τις τάσεις που προανέφερα.

Μου άρεσαν τα κομμάτια του EP, το υλικό στηρίζεται στα καλά riffs των Λουκά και Γιώργο και στην εξαιρετική απόδοση από το ρυθμικό δίδυμο από των Κώστα (μπάσο) και Δημήτρη (drums), η μπάντα απαρτίζεται από εμφανώς καλούς μουσικούς, αλλά η όλη προσπάθεια υστερεί σε ήχο. Κάτι απολύτως φυσιολογικό για πρωτόλειο εγχείρημα.

Τα κομμάτια ακούγονται ωμά και ακατέργαστα, έχει μια βάρβαρη old school αίσθηση το όλο άκουσμα, αλλά δεν συγκρίνεται αν αντιπαρατεθεί με πολλές επαγγελματικές δουλειές που προέκυψαν στο έτος που διανύουμε στη χώρα μας, στον ακραίο metal χώρο. Δηλαδή είναι ζήτημα τεχνικό κάτι που ευελπιστώ και εύχομαι να βελτιωθεί στα επόμενα βήματα μιας μπάντας που το thrash / death της δεν με άφησε αδιάφορο συνθετικά και δείχνοντας αρετές. Για ξεκίνημα, θετικό το πρόσημο.

458

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.