ELYSION/ MEDEN AGAN/ THE IVORYTOWER (18/02/11) AN CLUB

Το παρασκήνιο που προσπάθησε λίγες μέρες πριν, έμμεσα, να υποβαθμίσει το live της Παρασκευής απέτυχε πανηγυρικά, με τρανή απόδειξη τον κόσμο που γέμισε το An και τραγούδησε μαζί με τις εγχώριες μπάντες που εμφανίστηκαν ζωντανά.

Οι φασαρίες που ξέσπασαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου δεν ήταν ικανές να περιορίσουν την προσέλευση του κοινού, αλλά ούτε ο άσχημος καιρός στάθηκε εμπόδιο σε όλους όσους ήθελαν να βρεθούν σε αυτή τη συναυλία! Και επειδή, στα πλαίσια του προαναφερθέντα παρασκηνίου, διάβασα σχόλια για το κατά πόσο μεγάλο live πρόκειται, νομίζω πως τα 350 εισιτήρια που κόπηκαν δίδουν τη δική τους αποστομωτική απάντηση!

elysionlive02

Ύστερα από μικρή καθυστέρηση (ελέω κάποιων κλειστών δρόμων), οι The Ivory Tower ανέβηκαν στη σκηνή του An και αποτέλεσαν ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, παρουσιάζοντας κομμάτια από τον προσωπικό τους δίσκο, όπως και δύο διασκευές στα Alison Hell (Annihilator) και “Needle Lies” (Queensryche). Η μπάντα μετράει πολλά χρόνια μουσικής πορείας και το γεγονός ότι δέχθηκαν να ανοίξουν το event τους τιμά ιδιαίτερα. Έμπειροι, άμεσοι και γεμάτοι ενέργεια, έδωσαν στους μέχρι τότε παρευρισκόμενους μια γερή δόση από heavy power “made in Greece”. Όσο εκείνοι ετοιμάζουν το νέο τους album, τσεκάρετέ το

ivorytowerlive

ομώνυμο ντεμπούτο τους, πιστέψτε με, δε θα χάσετε.

The Ivory Tower setlist:
A Few Days Make Eternity
Beyond Eternal
Fake Reality
Alison Hell (Annihilator cover)
Anywhere
Pale Moonlight
Needle Lies (Queensryche cover)

medenagan02

Όσο η ώρα περνούσε το An ολοένα και γέμιζε, με αποτέλεσμα, όταν ήρθε η στιγμή να ανέβουν στη σκηνή οι Meden Agan να επικρατεί πανικός. Τέτοιο fan club δεν το περίμενα και είναι πολύ ευχάριστο να στηρίζονται τέτοιες, ειλικρινείς προσπάθειες. Η Ηλιάνα, πέρα από αξιοθαύμαστη φωνή, έδειξε πως πρόκειται για μια γλυκύτατη παρουσία, αληθινή και προσγειωμένη, παρά τις πάμπολλες επευφημίες και τα συνθήματα που φώναζαν ρυθμικά το όνομά της. Το συγκρότημα παρουσίασε κομμάτια από το δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, και κρίνοντας από τα δείγματα του live, το μέλλον τους ανήκει. Το συμφωνικό οπερατικό metal των Meden Agan, ξεσήκωσε τους πάντες και οι διασκευές στα Phantom of the Opera (Andrew Lloyd Webber), Bless the Child (Nightwish) και Nymphetamine(Cradle of Filth) μάγεψαν ακόμα και τους πιο διστακτικούς. Στα συν, να αναφέρω και τη συμμετοχή του Πέτρου από τους Dimlight στο προαναφερθέν κομμάτι των C.O.F. Εν τέλει, αυτό που εγώ είδα από το συγκρότημα ήταν κάτι αληθινό, μια κατάθεση ψυχής και μια τίμια μουσική προσέγγιση, από αυτές που χρειάζονται

medenagan01

στην ελληνική σκηνή.


Meden Agan setlist:
Intro
Black Sky
All Seems Lost
Blinded by Faith
Phantom of the Opera (Andrew Lloyd Webber cover)
Tribute to Life
Dissolve Into Grey
Universe Unseen
Bless the Child (Nightwish cover)
Nemesis
Nymphetamine (Cradle of Filth cover)
Erevos Aenaon
From the Ashes of Sin

elysion

Οι headliner της βραδιάς είχαν ένα χρόνο να παίξουν στην Αθήνα, έχοντας στο μεταξύ εμφανιστεί στο εξωτερικό αποσπώντας και εκεί τη θετική ανταπόκριση του κοινού. Πίσω στον τόπο του εγκλήματος, με σκοπό να κλείσουν αυτόν τον συναυλιακό κύκλο, οι Elysion στάθηκαν αντάξιοι του ονόματός τους, με τον επαγγελματισμό και την καλή διάθεση να χαρακτηρίζουν την εμφάνισή τους.  Και πραγματικά, τι καλύτερο από το να γιορτάσουν την επιστροφή τους στο An Club, από το να παίξουν ζωντανά ολόκληρο το album τους, Silent Scream”“Mein Herz Brennt των Rammstein, με το trigger στη φωνή της Χριστιάνας να με βάζει σε σκέψεις μήπως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στις συνθέσεις του νέου album.

Elysion setlist:

elysionlive03

Intro
Dreamer
Loss
Bleeding
Never Forever
Far From the Edge
Don’t Say a Word
Weakness in Your Eyes
Mein Herz Brennt (Rammstein cover)
Killing My Dreams
Walk Away
Erase Me
The Rules

Από τη στιγμή που οι κακές γλώσσες, τα (μικρής έκτασης) επεισόδια και ο καιρός δεν πτόησαν τον κόσμο, δίνοντας το παρόν στο An Club, δε νομίζω πως χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για το ότι όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν, έχασαν τρεις καλές και συνάμα ποιοτικές μπάντες της ελληνικής σκηνής. Η εμπειρία, η φρεσκάδα και ο αέρας του εξωτερικού, σε μια συναυλία που απέδειξε πως καμία φορά δεν έχουμε και πολλά να ζηλέψουμε από τα σχήματα άλλων χωρών.

Στέφανος Στεφανόπουλος
Photos by Φάνης Παπαχρηστόπουλος

432