SUPERJOINT: “Caught Up In the Gears of Application”

Επιστροφή των Superjoint (Ritual) του αμφιλεγόμενου Anselmo κι επειδή δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά ας το βγάλουμε απ’ τη μέση: ναι, ο Anselmo είναι ένας πανίβλακας αλκοολικός (κι όχι μόνο) και αντιπαθητικός νταής.

Από την άλλη, όσο και να σιχαίνομαι από τα βάθη της ψυχής μου τους ρατσιστές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με έναν πανηλίθιο που τη μια μέρα μεθάει και ξερνάει ρατσιστικές αηδίες και την επόμενη κυκλοφορεί με μπλουζάκι “Police Bastard” των Doom (κάτι σαν τους περιπτεράδες που ψηφίζουν αριστερά αλλά θέλουν να πάρουμε την Πόλη) ενώ διάφοροι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι ρατσιστές, μισογύνηδες και βιαστές στην εγχώρια και παγκόσμια σκηνή μένουν στο απυρόβλητο, απλά γιατί είναι πιο διακριτικοί και λιγότερο βλήματα.

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, το νέο άλμπουμ των Superjoint είναι ό,τι ακριβώς περίμενα. Για να χρησιμοποιήσω internet speak, “meh”! Κακά τα ψέματα, δεν ήταν ποτέ από τις σημαντικότερες και ποιοτικότερες μπάντες της NOLA συμμορίας. Ναι, τα πρώτα 2 άλμπουμ είναι ωραία, αλλά είναι ωραία ακριβώς γιατί δεν είναι σοβαρά. Οι Superjoint είναι το είδος της μπάντας που λειτουργεί όσο είναι μια παρέα από μεθύστακες που πάνε για πρόβα επειδή βαριούνται και καταλήγουν στο studio να κάνουν πυροκλάνια, αλλά όταν το ζορίζουν και το πάνε πιο επαγγελματικά το παιχνίδι χάνεται.

Τα sludge σημεία είναι κοινότυπα και σίγουρα “λίγα” σε σχέση με τις άλλες μπάντες του κύκλου, τα hardcore κάπως καλύτερα αλλά και πάλι όχι κάτι το εξαιρετικό. Ο ίδιος ο Anselmo παραμένει μεν στην κατηγορία “γαργάρες με γυαλόχαρτο”, αλλά ακούγεται κουρασμένος και καταβεβλημένος, λογικό θα μου πείτε μετά τους τελευταίους μήνες αλλά τι να γίνει, οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι για να αποδώσει ο Anselmo πρέπει να είναι σε φάση διπολικής ζάλης και κραιπάλης κι αν το ταλέντο συρρικνώνεται  όταν συμμαζεύεται και προσπαθεί να ξεσκατώσει το μυαλό του (όπως ισχυρίζεται ότι κάνει αυτό τον καιρό). Αν ισχύει αυτό, τότε δεν ξέρω ποια από τις δυο εκδοχές είναι η προτιμότερη και νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση.

Κρατήστε μικρό καλάθι. 

471

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.