ENTRAPMENT: “Through Realms Unseen”

Ρε τι σου κάνει ένας άνθρωπος…

Προσωπικά όταν ακούω για one-man band το μυαλό μου συνήθως πάει σε ambient ή ατμοσφαιρικά black metal σχήματα. Να όμως, που όλο και περισσότεροι μουσικοί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο καθώς και τον πλήρη έλεγχο στις δουλειές τους, και έτσι τα one-man σχήματα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Το περίεργο με αυτό εδώ τον ιπτάμενο Ολλανδό (κατά κόσμον Michel Jonker) είναι ότι παίζει death metal. Στα album ηχογραφεί μόνος του τα πάντα και υπάρχει ένα σταθερό line-up αλλά μόνο για τα live. Καταρχήν λοιπόν, ήταν ένα μικρό αρνητικό στοιχείο για μένα αυτή η solo φάση, γιατί γενικά όταν ακούω death metal και πόσο μάλιστα old school όπως αυτό των Entrapmnet, θέλω να φαντάζομαι μια πλήρη μπάντα από πίσω.

Από εκεί και πέρα και αν παραβλέψουμε αυτό το στοιχείο, βλέπουμε ότι ο κύριος Jonker σε αυτό το τρίτο πόνημά του έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Βαρβάτο death metal, χωρίς νεοτερισμούς, με παλιακή βαβουριάρικια παραγωγή και πολύ καλό στήσιμο τραγουδιών. Τα growls του είναι εξαιρετικά, η μουσική έχει δύναμη, τα riff (χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο) είναι απόλυτα στο μουσικό πνεύμα που θέλουν να παρουσιάσουν οι Entrapment ενώ τα leads δίνουν καίρια χτυπήματα και εμπλουτίζουν τα κομμάτια του album κατάλληλα. Από εκεί και πέρα στα 11 τραγούδια του “Through Realms Unseen” θα συναντήσουμε κυρίως αυξημένες ταχύτητες, χωρίς να λείπουν τα mind tempo στοιχεία και οι σκοτεινές μελωδικές στιγμές όπως πχ στα“Dominant Paradigm”και “Withering Souls”.

Συνοψίζοντας, μην περιμένετε τίποτα φοβερό και τρομερό από το τρίτο album των Entrapment. Καλό death metal βγαλμένο από την περίοδο ’92-’96, ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον των οπαδών του είδους για κάποιες ακροάσεις, αλλά χωρίς αυτό το κάτι παραπάνω που θα το κάνει να ξεχωρίσει από ένα πλήθος αντίστοιχων κυκλοφοριών. Το “Through Realms Unseen” κυκλοφορεί στα τέλη Νοέμβρη μέσω της Pulverised Records.

884