FORBIDDEN LORE: “Forbidden Lore” EP

Δημοσιεύσαμε πρόσφατα την είδηση για την κυκλοφορία της παρθενικής δουλειάς των Forbidden Lore.

Μιας μπάντας από τη Θεσσαλονίκη (μανάρα μου! Πόλη – έρωτας!) που στο πρώτο δισκογραφικό της βήμα επιδίδεται σε συμφωνικό heavy / power metal, αρκετά υψηλής ποιοτικής στάθμης.

Στο ομότιτλο EP τους, οι Forbidden Lore μας παρουσιάζουν τρία κομμάτια καλοδουλεμένου metal τα κυριότερα πλεονεκτήματα του οποίου είναι η σχετικά αυθεντική προσωπικότητα, ο “hit” αέρας των ρεφρενάτων τραγουδιών (με την Γεωργία Μαυραντζά να παρουσιάζεται σαν ένα “next big thing” στον ελληνικό female fronted metal κόσμο, εξαιρετική φωνή στο είδος, θηλυκή, αλλά όχι “γυναικουλίστικη”, ευαίσθητη μα ταυτόχρονα πολύ δυνατή, καθαρή, χωρίς αδυναμίες στην προφορά), οι εξαιρετικές ιδέες στις κιθάρες του Τιμολέοντα Αδαμόπουλου, οι πολύ συμβατές – χωρίς να καπελώνεται ο metal χαρακτήρας της μπάντας – synth ατμόσφαιρες που βρίσκονται στο background και το πολύ μελετημένο, στιβαρό ρυθμικό δίδυμο των Αργύρη Τσαγκαλίδη (μπάσο) και Στέλιου Σιούλα (drums).

Τρία πολύ όμορφα κομμάτια υπό έναν καλό ήχο (ο οποίος βέβαια σαν πρωτόλεια απόπειρα, σηκώνει βελτίωση χωρίς να σημαίνει επ’ ουδενί ότι είναι κακός, το EP ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστα) με προσωπική μου αδυναμία το “Grace in our Fall” (το οποίο τεχνοτροπικώς με παρέπεμψε κυρίως στους Delain, μια από τις καλύτερες μπάντες που έχουν εμφανιστεί σ’ αυτόν τον υπερτιγκαρισμένο δισκογραφικώς χώρο του metal). Θεωρώ επίσης πολύ καλό το “Endless Run” όπως και το “Shadows on Ice” το οποίο έχει κάποιες prog απολήξεις αν και νομίζω ότι η αμεσότητα των συνθέσεων είναι το μεγαλύτερο ατού των Θεσσαλονικέων, η συνθετική τους άποψη δεν είναι καθόλου αδιάφορη.

Οι φίλοι που βάζουν συμφωνισμούς στο metal ποτό τους όσο κι αυτοί που αρέσκονται στις γυναικείες φωνές, θα μείνουν ευχαριστημένοι, οι Forbidden Lore δεν παρουσιάζουν καμία εμφανή αδυναμία. Σίγουρα θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη δυναμική της μπάντας όταν (το εύχομαι) κυκλοφορήσει την πρώτη της full length δουλειά. Για πρώτο δείγμα, άκρως ελπιδοφόρο σε βαθμό αριστείας. Νόστιμο σαν μπουγάτσα με θέα τον Θερμαϊκό.

https://www.facebook.com/forbiddenlore.band/

624

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.