PRINCIPALITY OF HELL: “Sulfur and Bane”

Αυτή η κυκλοφορία με πάει πίσω στα γυμνασιακά μου χρόνια, τότε που άνθιζε αυτό που λέμε ελληνικό black metal.

Ένας από τους πυλώνες της σκηνής αυτής είναι ο Magus, που με τις συμμετοχές του στους Rotting Christ,  Necromantia, Thou Art Lord, Raism, Diabolos Rising, NAOS κτλ, έβαλε την υπογραφή του σε ένα υπερτίμιο κομμάτι της underground metal κουλτούρας. Μαζί του στα τύμπανα έχει τον Maelstrom (Ravencult, Thou Art Lord) και στην κιθάρα τον El (κατά κόσμον Βασίλη Ζόμπολα, Soulskinner), ενώ ο ίδιος αναλαμβάνει φωνή και μπάσο.

Οι Principality of Hell είναι ένας τρόπος για να υμνηθούν οι απαρχές του black metal. Αν είσαι λάτρης λοιπόν, της εποχής όταν ξεκίνησαν οι Venom, Sodom, Bathory και Hellhammer (μετέπειτα Celtic Frost), μην τους αγνοήσεις. Ξέρουν πώς να το κάνουν σωστά σε όλους τους τομείς (ακόμα και το εξώφυλλο που λιτά θυμίζει “Welcome to Hell”) και έχουν και τις πλάτες της έμπειρης γαλλικής Osmose Productions.

Μην περιμένεις νεωτερισμούς και πιτσικουλιές. Παλαιόμοδίτικα, σκληρά, σκοτεινά και νοσταλγικά είναι τα πράγματα στη δεύτερη τους επιτυχημένη προσπάθεια.
Horns Up!

ΥΓ. Ανάλογα με το ποια έκδοση θα αποκτήσεις, θα έχει και δυο bonus tracks διασκευές των ηρώων τους, Slayer, Sodom, Bathory,  Razor, Celtic Frost, Venom με συμμετοχές των Σάκη Τόλη, Νίκου Τραγάκη και Acherontas Priest.

507

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.