STAINED VEIL + ANFO Live @ AN club!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

STAINED VEIL + ANFO Live @ AN club!

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΝΟΕΜΒΡΗ
 
Οι STAINED VEIL ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ξανά, μετά από 30 χρόνια, για το ταξίδι της επιστροφής τους στην ατέλειωτη επιθυμία της μουσικής, στις 5 Νοεμβρίου 2016, στο ιστορικό ΑΝ club.

Οι STAINED VEIL, στα μέσα της δεκαετίας του 80, κατέθεταν, με ιλιγγιώδη τρόπο, στις προσεκτικά επιλεγμένες θρυλικές ζωντανές εμφανίσεις τους, μία σχεδόν πρωτογενή εναλλακτική μουσική φόρμα με στίχους λιτούς, εξαιρετικά προσωπικούς. Άφησαν το LP ¨Livin on Leavin¨, ακόμη συλλεκτικό, και το 2012 κυκλοφόρησαν το ¨Endless Hours¨ που περιέχει το demo προετοιμασίας ηχογράφησης του δεύτερου τους LP, λίγο πριν την προσωρινή διακοπή της κοινής μουσική τους πορείας, το 1987.

Στις 15-3-2015, στα πλαίσια της προβολής του Ντοκιμαντέρ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ, στη Θεσσαλονίκη, προσκλήθηκαν και έπαιξαν ξανά, μαζί με άλλα γκρουπ, στη σκηνή του Club Eightball. Η επιθυμία τους για ένα νέο ταξίδι επανήλθε πιο ζωντανή από ποτέ.

Από τον Ιανουάριο του 2016, με την original σύνθεσή τους (Σωτήρης Ζήσης /μπάσο, συνθέτης και κύριος στιχουργός, Νίκος Μοδιώτης / φωνή, Διονύσης Στεφανόπουλος / τύμπανα) και καινούργιο κιθαρίστα (Φώκος Μπούκλης), που επαναπροσδιόρισε καταλυτικά τον ήχο της μπάντας, ξεκίνησαν, μετά από 30 χρόνια, το νέο τους ταξίδι.
Πρώτη στάση η ζωντανή τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη στις 28-5-2016.

Στην ζωντανή εμφάνιση στο ΑΝ club, ασίγαστοι και βραδυφλεγείς, θα παίξουν επιλεγμένο υλικό των δύο άλμπουμ τους, κομμάτια ακυκλοφόρητα που παίζονταν στις παλαιότερες εμφανίσεις τους αλλά και διασκευές-εκπλήξεις, που διατυπώνουν την αγάπη και τις επιρροές τους, που διαμόρφωσαν καταλυτικά το συναισθηματικό και μουσικό γούστο των μελών της μπάντας, στην συνεχή θητεία τους μέχρι σήμερα, με όλους τους τρόπους, στα μουσικά δρώμενα.

Στους Θεσσαλονικείς εναλλακτικούς θα κάνουν την τιμή να προπορευθούν στην βραδιά οι Αθηναίοι ANFO (Σωτήρης Θεοχάρης / φωνή, στίχοι, κιθάρα, Νίκος Χαραλαμπόπουλος – «Τσουλούφις» / μπάσο, φωνητικά, Φώτης Πατίκας / κιθάρα, φωνητικά, Γιώργος Χλωρός / τύμπανα).

Μπάντα ήδη γνωστή για τις εκρηκτικές εμφανίσεις της, με καταβολές και θητεία των μελών της στο καθαρόαιμο punk rock, αλλά με στιχουργική και ήχο πέραν αυτού, στην λιτότητα και το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll.
Πολίτες του μουσικού κόσμου με άποψη και θέσεις για τα κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα και προβληματισμούς που διατυπώνουν εξαιρετικά στο ελευθεριακό τους μουσικό ρεπερτόριο. Μόλις βγήκαν από το στούντιο με έτοιμο το νέο, δεύτερό τους άλμπουμ.

Δεν είναι μόνο η γνωριμία του Στεφανόπουλου με το Θεοχάρη (συνυπήρξαν στη Σπυριδούλα) και τα υπόλοιπα μέλη των ANFO, η αιτία που οι STAINED VEIL θα τους συναντήσουν την βραδιά της επιστροφής τους στην Αθήνα.

Είναι κυρίως οι κοινές αντιλήψεις τους για την μουσική, ανεξαρτήτως είδους, καταγωγής και παραγωγής. Οι κοινές πεποιθήσεις τους για την ειλικρίνεια, την επιμονή και το πάθος που απαιτείται για να παραμείνουν τα γκρουπ πραγματικές ομάδες και όχι ετερογενή ηχητικά κράματα.

Πάνω από όλα επειδή συμφωνούν σ’εκείνο που συχνά ο μπασίστας των STAINED VEIL Σωτήρης Ζήσης υποστηρίζει :
Plug and Play and Keep it Simple.

91